Vuit ferits en trabucar un gran iot a les drassanes de Palma

El luxós «Destiny Langkawi» tombà i caigué a l'aigua en cedir una torre de suport

Afortunadament, el succés quedà només en un ensurt. | FERRAN CARBONELL.

TW
0

El luxós iot Destiny Langkawi trabucà i caigué a la mar ahir al matí a la drassana del Port de Palma, quan l'estaven aixecant per introduir-lo en l'aigua, després de reparar-lo. L'accident es produí quan va cedir una de les torres de suport. Vuit dels setze tripulants resultaren ferits, però cap d'ells amb caràcter greu. El iot, abanderat a les illes Caiman, té 50 metres d'eslora i és considerat entre els 150 més luxosos del món.

En el moment del succés els tripulants que es trobaven a l'interior del luxós vaixell botaren a la mar, i en quedaren alguns dins per la rapidesa amb la qual va ocórrer tot. Michael Courtarn i Andrew Williams quedaren ferits, un es copejà l'esquena en la caiguda i l'altre quedà malferit per unes cadenes que hi havia a l'interior de la nau. El fet es produí a mitjan matí, devers les onze i mitja, però el moviment en el lloc del succeït va romandre durant unes hores. A la drassana es desplaçaren efectius de la Guàrdia Civil, del 061 i ambulàncies insulars, de la Policia Local, del cos de Bombers, de la Policia del Port i de Salvament Marítim. Tant de rebombori cridà l'atenció de la gent que passejava per la zona o es trobava en els voltants del carrer Contramoll-Mollet.

El primer que es va fer va ser coordinar el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (Geas) per tal que comprovàs si havia quedat gent atrapada dins la nau. Amb la immersió de part del vaixell, algú que quedàs dintre podia estar en perill de negar-se. Les Geas feren l'exploració i comprovaren que a l'interior no quedava ningú, ja que moments abans els bombers havien aconseguit treure els dos tripulants que havien quedat dins el iot.

Per l'exterior del trabucat vaixell una zodiac va fer una sèrie d'inspeccions per comprovar que no s'hagués enfonsat o quedat sense coneixement cap de les víctimes del succeït. Després de dues inspeccions, tant interiors com exteriors, es comprovà que tots els tripulants del Destiny Langkawi es trobaven fora de perill, i només presentaven algunes ferides i cops, però sense que la seva vida estigués amenaçada.

La causa de l'accident del vaixell va ser la cessió d'una de les tres torretes de suport, que l'estaven traslladant del dic sec a l'aigua. Aquest fet provocà que el pes de la nau no quedàs equilibrat, amb el conseqüent enfonsament del iot.

El iot havia arribat al Port de Palma fa poc més d'un mes, per tal de ser sotmès a una sèrie de reparacions. La maniobra de trasllat a la mar s'havia posat en marxa el mateix matí, quan la nau anava a ser col·locada a la mar mitjançant una rampa, amb el suport de tres torretes laterals.