Miquel Viñas diu que l'automedicació ajuda a la mutació dels microorganismes
«Els bacteris resistents posen en perill la capacitat per combatre les malalties»
Palma21/07/99 0:00
«Gràcies als microorganismes podem menjar sobrassada, llonganissa, formatge o pernil curat, però també per mor d'ells l'home pateix tota una sèrie d'infeccions». Ho diu Miquel Viñas Ciordia, professor de Microbiologia de la Universitat de Barcelona, que des d'ahir imparteix el curs Microbis bons i microbis dolents a l'Institut General Lul·lià. Petites diferències fan que un bacteri sigui inofensiu o benigne i l'altre maligne. «Un petit canvi fa que un determinat bacteri tengui la capacitat d'infectar. En aquell moment l'amic se'ns ha transformat en enemic».
També a Illes Balears
- Un centenar de vehicles de mercaderies amb destinació a les Balears estan retinguts a València i Barcelona
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- Bleda Runner, el distòpic muntatge audiovisual de Raphel Pherrer que parla de la situació de massificació turística que viu Mallorca
- Denuncien diverses irregularitats en la gestió de la Policia Local de Calvià
- Aproven tres borses de feina a l'EMT Palma amb l’exigència del B2 de castellà i l’exclusió del català
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.