TW
0

L'empresa concessionària de les obres d'ampliació de la residència Miquel Mir «somia neules, si creu que li pagarem prop dels 80 milions de pessetes que demanen cobrar en extres d'obres», concretà el delegat d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Inca, Bartomeu Seguí; en un moment en què Ferrovial sembla haver reconsiderat les condicions que inicialment demanà a l'Administració local per continuar les obres.

Ferrovial va demanar dia 16 de febrer la resolució del contracte al·legant un pressupost insuficient per portar a terme la correcta execució del projecte. Així mateix, l'empresa declarà el dret del contractista a ser indemnitzat pels danys i perjudicis, juntament amb el lucre cessant consistent en el 6 per cent del preu de les obres deixades d'executar. Dos dies després, però, Ferrovial tornà a entrar un escrit a l'Ajuntament en què l'empresa semblava repensar-se la resolució del contracte. A canvi l'Administració hauria de procedir a la redacció d'un nou projecte modificat que comptaria amb un termini d'execució de dos mesos i mig per la primera fase, i de dos mesos i mig per la segona, a més del temps de tramitació.

«No acceptarem pressions d'una empresa grossa», afegí ahir el regidor d'Urbanisme. Després, Seguí explicà que l'empresa ja ha canviat de cantet i que ara en lloc de demanar que el pressupost aprovat s'augmenti un 50 per cent (aproximadament els 80 milions que Ferrovial diu que fan falta per acabar com cal les obres) ja només adjunten un full amb un llistat d'actuacions que cal fer de més i que suposadament no entren dins el projecte inicial. El batle, Pere Rotger, però, té clar que haurà de ser l'arquitecte municipal qui faci la valoració pertinent i que la decisió de si cal o no donar més doblers a l'empresa Ferrovial perquè acabi les obres de reforma de la residència Miquel Mir la tindran els tècnics municipals.