Els geòlegs consideren que és urgent realitzar estudis sobre el risc d'esllavissades a la costa de la serra de Tramuntana. Actualment, no hi ha cap treball fet en profunditat sobre aquesta qüestió.
Així consta en el llibre Aspectes geològics de les Balears, coordinat per Joan Fornós, del Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de les Illes Balears (UIB). El capítol dedicat a «Diversos aspectes geotècnics de la serra de Tramuntana de Mallorca: riscs geològics associats» presenta el següent apartat: «Inestabilitat dels vessants en el litoral de la serra de Tramuntana de l'illa de Mallorca: cala de Deià i cala de Banyalbufar». L'autora del capítol és Rosa María Mateos, del mateix departament universitari i tècnica de l'Institut Tecnològic Geominer Espanyol (ITGE), que depèn del Ministeri de Medi Ambient.
Un altre estudi que s'ha realitzat és el referit a les esllavissades sobre la carretera de sa Calobra, que ja jan causat algun accident mortal, tallaments de la carretera i l'aïllament del nucli costaner. Per encàrrec del Consell Insular de Mallorca (CIM), titular de la via, l'empresa madrilenya Prospección y Geotecnia ha elaborat l'estudi, que inclou propostes d'actuacions. Aquest treball ha dividit la carretera en 147 trams, dels quals 10 presenten un risc d'esllavissades «molt alt» i uns altres 19, «alt». Les solucions que proposa l'empresa són, segons la conflictivitat dels trams, l'eliminació de masses de roques inestables i localitzades, i la instal·lació de barreres i xarxes metàl·liques.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.