nubes dispersas
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
26°

Reclamen a la comunitat internacional que intercedeixi perquè es compleixi el «mandat del poble català»

MÉS per Menorca reclama a la comunitat internacional que intercedeixi perquè es pugui complir el mandat del poble català

38567

11-10-2017

Els menorquinistes han criticat l’amenaça de Rajoy amb el 155 davant el darrer intent de diàleg del president Carles Puigdemont. En aquest sentit, han fet una crida al diàleg i la negociació, i s’han dirigit especialment a la comunitat internacional perquè «ajudi a que es pugui complir el mandat dels ciutadans que varen expressar la seva voluntat, malgrat les dificultats, en el Referèndum d’Autodeterminació de l’1 d’octubre».

El partit sobiranista ha recordat que sempre «s’ha mostrat partidari del drets dels pobles a decidir el seu futur» i que «Menorca comparteix amb Catalunya, a banda de la llengua i la història, la incomprensió de l’Estat espanyol que, amb la limitació de la Constitució del 78, impedeix als nostres pobles progressar en la mesura que es mereixen».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya és més que el Principat, fa 9 mesos

Menorca no comparteix res amb Catalunya perquè n'és part: és Catalunya insular. Per tant, no són els "nostres pobles", som el mateix poble que conjuntament -el Principat, Menorca i la resta de terres catalanes- formam la nació catalana sencera.

Valoración:11menosmas
Per transcriptor ||*||, fa 9 mesos

«Menorca és catalana, genuïnament catalana (…) [i cal] enfeinar-nos en la tasca, àrdua és ver, però també bella i justa de la catalanització radical de la nostra illa. (…) Advinguda la República, que no pot ésser altra que federativa, ens cal tombar els ulls vers la història i regenerar-nos com a poble lliure. (…) Res d’Estat Balear, res de provincianisme. Volem ser catalans, tot essent menorquins, com en són els empordanesos, els rossellonesos, els mallorquins mateixos. (…) Si Menorca és una regió catalana ha de seguir una política catalana.» Joan Timoner i Petrus, Menorquit (1931)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoración:11menosmas
Per Narcis, fa 9 mesos

Ja ja ja ja ja ja ja......

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris