cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
21°

EUIB exigeix l'immediat tancament de l'aparcament de Cala Agulla

34040

Esquerra Unida de les Illes Balears ha exigit «l’immediat» tancament del pàrquing.

19-06-2017

Esquerra Unida de les Illes Balears ha exigit «l’immedia tancament de l'aparcament de Cala Agulla com a mesura preventiva, ja que no respecta el Pla Territorial Insular de Mallorca i s'exerceix una activitat econòmica no declarada. Així mateix, han demanat en un que es realitzi o faciliti l'Avaluació d'Impacte Ambiental de l'activitat, que s'apliquin les mesures correctores i preventives pertinents i que se sol·licitin els informes existents de la parcel·la per l'activitat de l'aparcament.

Des de la formació han explicat que fa mesos que es
mantengueren una sèrie de reunions i contactes amb el Govern, Consell Insular i diferents plataformes ciutadanes en defensa del territori per avaluar la situació del aparcament. Aquesta zona d'aparcament, han indicat, ha resultat trobar-se situat en una zona protegida per la 'xarxa natura 2000'. «Entenem que no s'ha de legalitzar un negoci privat que provoca afeccions greus al medi ambient, sinó que el que s'hauria de fer és eliminar aquest aparcament i cercar una nova ubicació fora de l'espai protegit i amb gestió pública», han manifestat.

Clavegueram a nuclis urbans
D'altra banda, 
EUIB ha instat als ajuntaments a dotar de clavegueram tots els nuclis urbans després de constatar que «molt pocs» consistoris han iniciat els tràmits per dotar de clavegueram les urbanitzacions que es van consolidar sense comptar amb aquest servei. Mentrestant, han defensat des de la formació, s'haurien de paralitzar les llicències en els nuclis que no disposin d'aquesta infraestructura.

«L'existència de sòls classificats com a urbans que no estan connectats en una xarxa de clavegueram que
dugui les aigües residuals a depuradores, no és només una vulneració de la normativa ambiental que no s'hauria de permetre, sinó que suposa un risc evident de contaminació dels aqüífers subterranis que ja estan bastant malmesos», han exposat.

Igualment, 
EUIB ha instat al Govern i al Parlament a no aprovar noves moratòries i a exigir els ajuntaments a completar les xarxes de sanejament i a no donar noves llicències de construcció d'edificis en solars que no disposin de clavegueram. Així mateix, ha demanat als Consells Insulars, que tenen les competències d'ordenació del territori i subsidiàriament de disciplina urbanística, que vigilin el compliment de la normativa ambiental.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris