algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
24°

GOB: «L'acord de MÉS i PSOE amb el PP per permetre l’aparcament d’Es Trenc és vergonyós»

31064

20-03-2017

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) ha comunicat aquest dilluns que la tramitació del projecte de llei del futur parc natural d’Es Trenc i el Salobrar de Campos «passa pel seu moment més fosc». La que, sense dubte, havia de ser una de les fites d’aquesta legislatura pel que fa a la protecció d’espais naturals es veu en aquests moments eclipsada per una «vergonyosa jugada de MÉS i PSOE per permetre, juntament amb el PP, l’aparcament més impactant de l’espai natural».

Recordem que el projecte de llei, aprovat pel Consell de Govern fa dos mesos i després de passar per dos períodes d’exposició pública, planteja per motius ambientals la supressió dels grans aparcaments privats situats a na Tirapel (Es Trenc) i Ses Covetes, i la creació d’aparcaments alternatius a Sa Ràpita, Sa Barralina i vora la salinera, tots a la perifèria de l’espai protegit.

El Govern acordà fa dos mesos eliminar l’aparcament

La regulació dels aparcaments és un dels aspectes més potents de la llei, i ha capitalitzat bona part de la discussió pública. Com era previsible, els propietaris dels actuals aparcaments al·legaren contra la proposta. En resposta, l’informe de la Secretaria General Tècnica de la Conselleria de Medi Ambient assenyala:

«Els aparcaments proposats a l’avantprojecte de llei sotmès a segon termini d’informació pública es varen destriar en base a la idoneïtat per a l’accessibilitat, la disminució de fluxos de circulació dins l’àmbit i a criteris relacionats amb l’existència d’hàbitats prioritaris. D’acord amb l’informe tècnic de data 11 de març de 2016, relatiu a la localització de les zones degradades en l’àmbit del PN d’Es Trenc-Salobrar de Campos, la ubicació actual dels aparcaments es troba en una zona potencial de l’hàbitat d’interès comunitari prioritari 2250-Dunes litorals amb Juniperus spp, i seria necessari restablir les condicions naturals prèvies a les circumstàncies pertorbadores existents».

Concretament pel que fa a l’aparcament de na Tirapel, l’informe assenyala:

«L’explotació d’aquest àmbit com aparcament implica una discontinuitat significativa d’un hàbitat prioritari que cal recuperar; així mateix la seva ubicació genera uns fluxos circulatoris i de vianants que genera una afectació dels hàbitats propers i així ho assenyala l’informe tècnic sobre la localització de zones degradades».

Atenent a aquest i altres informes, la Conselleria de Medi Ambient elevà proposta al Consell de Govern, que aprovà l’avantprojecte de llei el passat 13 de gener de 2017 on s’estableix la supressió de l’aparcament d’Es Trenc i la restauració ambiental de la zona degradada. Però la setmana passada, en el tràmit de presentació d’esmenes parlamentàries, els partits del mateix govern «realitzaren una jugada escandalosa», segons explica el GOB.

Entesa entre MÉS, PSOE i PP per permetre l’aparcament

El passat 15 de març, MÉS-PSOE per una banda i PP per una altra presentaren al Parlament dues esmenes al projecte de llei que plantegen el manteniment de l’aparcament amb una sèrie de condicions: màxim de 400 places, restauració de la part situada dins zona de domini públic, habilitació d’un nou vial per a la sortida, etc. Al final de la notícia s'adjunten els textos íntegres de les dues esmenes.

El GOB explica que sobta veure com «el text de les dues esmenes és pràcticament calcat, lletra per lletra, llevat d’alguns detalls en què, lògicament, l’esmena del PP és encara més permissiva. La coincidència en la redacció evidencia la complicitat de MÉS, PSOE i PP en aquesta iniciativa».

Des de l'entitat ecologista reclamen a MÉS i PSOE «la retirada de l’esmena i el vot en contra a l’esmena bessona que ha presentat el PP». També insten a Podem, com a força parlamentària decisiva per al suport del govern, a «fer valer les seves cartes per evitar que aquesta jugada vergonyosa pugui prosperar».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per qualitat de vida, fa dervers d'un any

@Nonamed
A una zona natural verge (futur parc natural?) tot el que sigui facilitar l'accés amb COTXE o BARCA és contraproduent.
Per terra fora aparcaments. O amb les llançadores o a peu, que és saludable.
Per mar, complir la distància de 200 m i controlar els fondejos.
Fa anys que vaig deixar d'anar as Trenc. En gran part per la massificació

Valoración:1menosmas
Per Nonamed, fa dervers d'un any

És veritat que les urnes parlaran com es diu per aquí però si hi ha una devallada dels partits del Pacte + Podem no serà pel motiu d'aquesta notícia que per cert no entenc les raons del GOB. Li demanaria al GOB que quan presenti alguna queixa que no es limiti només a dir NO sino que presentés una proposta alternativa. Jo no la veig en aquesta notícia. Jo només veig que es demana tancar un aparcament i res més.

Valoración:-1menosmas
Per Jaume, fa dervers d'un any

Que són traidors és segur, que les urnes els castiguin ja és una altra cosa. El PP i el PSOE guanyen eleccions fent polítiques antisocials. Aquests del pacte de "progrés" ja n'han aprés. Recordau que en Biel Barceló va dir, tot d'una després de prendre possessió del càrrec que aquest govern ha de durar un parell de legislatures. És per aquest motiu que fan un política lingüística que permet incomplir la llei de normalització lingüística, per no mobilitzar el vot conservador. Si ha de ser a costa de la llengua o del territori, és igual.

Valoración:3menosmas
Per Fan oi, fa dervers d'un any

Les urnes parlaran, que podem fer, són traïdors.

Valoración:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris