cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín:
10°

El Govern es reuneix amb especialistes per «millorar la qualitat de l'atenció sanitària a les Illes Balears»

28960

La Ponència Sectorial de Sanitat del Consell Social de la Llengua Catalana.

13-01-2017

La Ponència Sectorial de Sanitat del Consell Social de la Llengua Catalana s'ha reunit aquest divendres per primera vegada amb l'objectiu de «millorar la qualitat de l'atenció sanitària a les Illes Balears».

L'encàrrec que té la Ponència és avaluar les problemàtiques i les necessitats específiques del sector sanitari i detectar les millors estratègies, segons ha indicat el Govern.

L'objectiu és planificar de forma més adequada l'execució de les actuacions en aquest àmbit i garantir els drets lingüístics dels ciutadans, aprovat pel Ple de Consell Social en la sessió del 7 de juliol de
l 2016.

La Ponència parteix de la premissa que «per donar una bona assistència sanitària és necessària una bona comunicació amb el pacient».

Des d'aquest punt de vista, qualsevol actuació que es plantegi t
endrà com a referència que la competència lingüística, així com la intercultural, és clau per assegurar la qualitat assistencial.

La Ponència Sectorial de Sanitat està composta pel president, Isidor Marí 
Mayans; el director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia i tècnic superior de l'IB-Salut, Benito Pròsper; la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà; la mediadora cultural a Manacor, Zohra Laaroussi; l'assessor lingüístic de l'IB-Salut, Bartomeu Riera ; la digestòloga de l'Hospital Ca Misses, Maite Novella ; la infermera de la Unitat de Qualitat de l'Hospital Mateu Orfila, Mireia Garcia; i la tècnica de la Direcció general de Política Lingüística, Margalida Pons.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa 10 mesos

El donar un servici de qualitat implica tots els aspectes que puguin aportar dignitat al malalt, des de la llengua d´atenció fins als aspectes mèdics més tècnics. Gràcies...bona feina¡¡

Valoración:4menosmas
Per tanmateix, fa 10 mesos

Quina manera de perdre el temps i tudar doblers, quan els problemes reals de la Sanitat estan sense resoldre.

Valoración:-2menosmas
Per I què passa amb l'epidèmia de grip?, fa 10 mesos

I per què no es tracten temes de caire més important com ara l'estat de finances balears a nivell sanitari amb el deute pendent amb Son Espases?, Què es farà de l'Hospital Son Dureta, mort de fàstic, que el sol fet de deixar-ho abandonat comporta una important despesa afellida a l'hipoteca de Son Espases; dels contractes del personal sanitari públic que han de patir ireguaritats contractuals que no es veuen enlloc a l'administración, de l'epidèmia de grip? del turisme sanitari?... Em sembla que n'hi ha tot un seguit d'assignatures pendents a tractar molt més urgents!

Valoración:3menosmas
Per Justícia, fa 10 mesos

Ja era ben hora!
Els mateixos aventatges que Extremadura per als illencs!
Sabran ser solidaris? És un assumpte de justícia!

Valoración:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris