algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
10°

Neix el Gremi de Margers de Mallorca

28816

10-01-2017

La presentació del Gremi de Margers de Mallorca tindrà lloc el proper divendres, 13 de gener, sota l'eslògan «L'ofici, el nostre patrimoni». El president de la nova associació serà Lluc Mir, amb més de 20 anys d'experiència a l'ofici.

Segons informa la nova associació en un comunicat, el Gremi promou un Codi de Bones Pràctiques per garantir la qualitat dels treballs de «pedra en sec».

La Consellera de Medi ambient del Consell de Mallorca, Sandra Espeja, afavorirà l'acte que es desenvoluparà en La Misericòrdia, de Palma. També intervindran l'arquitecte i fundador de l'Escola de Margers de Mallorca, Antoni Alomar; el coordinador de la Unitat de Pedra en Sec del Consell de Mallorca, Antoni Reynés; la degana del Col·legi d'Arquitectes de Mallorca, Marta Valle-Llossera; i els fundadors del Gremi Lucas Mir i Guillem Palou.

La iniciativa ha sortit de cinc margers amb una llarga experiència en treballs de pedra seca, entre tots sumen més de cent anys d'exercici de l'ofici. El Gremi és independent, està obert a tots els margers de l' illa i vol ser un nexe d'unió.

Els fundadors han creat el Gremi, com diuen els seus estatuts, «per posar en valor l'ofici; promoure la cerca de la qualitat i de l'excel·lència en el seu exercici i difondre un codi de bones pràctiques».

El Gremi es proposa «posar nom als autors de treballs d'un ofici gairebé sempre anònim i lluitar contra l'intrusisme».

Quant a la divulgació, el Gremi es proposa «estudiar i difondre el patrimoni de la pedra en sec, tant a Mallorca com a totes les Balears, el Mediterrani i el món».

La Conselleria de Medi ambient del Consell de Mallorca i el Gremi de Margers recolzen la campanya impulsada per Grècia, Espanya, Xipre, Portugal, Suïssa, França, Croàcia i Bulgària per a la declaració de la «tècnica de la pedra sec» com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa dervers d'un any


Conec margers, entre els quals n'hi ha de joves, que fan obres magnífiques. que valen ulls per mirar.

Tenen tota la meva admiració.

Els desig molts d'encerts i sort.

Valoración:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris