algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
14°

El GOB s'ha reunit amb Barceló per presentar-li les propostes ecologistes en relació a la problemàtica turística

25438

EL GOB s'ha reunit amb Biel Barceló per presentar-li les propostes ecologistes en relació als aspectes més preocupants de la qüestió turística.

19-10-2016

El GOB s’ha reunit aquest dimecres amb el Vicepresident i Conseller d’Innovació, Hisenda i Turisme arran d’una reunió sol·licitada pel grup ecologista per abordar les solucions que des de la perspectiva ecologista consideren que cal abordar en relació a les «problemàtiques turístiques derivades de la massificació» però també per tractar aspectes de la política turística que està impulsant el Govern.

Des del GOB expliquen que es mostren crítics amb la política turística del Govern, ja que, asseguren «no fa més que propiciar la generació d’una bombolla turística». Per això, i davant «la incapacitat de posar límits i regular les activitats amb més decència sobre el territori» el GOB ha presentat aquest dimecres una sèrie de propostes concretes enfocades al decreixement turístic, el qual consideren «indispensable per equilibrar i diversificar el nostre model econòmic».

En aquest sentit, el GOB parteix de la petició d’un pla estratègic de decreixement turístic, lligat a la diversificació econòmica basat en mesures com: el desenvolupament de polítiques de prevenció i compensació dels impactes negatius del turisme, la posada en marxa d’una política de regulació de tots els pisos turístics (garantint prioritàriament el dret a l’habitatge de la població), creació de polítiques que garanteixin la socialització dels guanys, no només de les despeses; la suspensió indefinida de la tramitació de llicències pels establiments d’allotjament turístic o habitatges d’ús turístic, etc.

El GOB recalca que «de no ser així, aquest govern, continua amb la tendència de les velles polítiques responsables d’hipotecar el model productiu de les Illes, focalitzant-lo cap a un únic sector econòmic». Per això exigeixen un plantejament de política turística «valenta i decidida» per posar fi a la «centralitat econòmica del sector turístic i amb el model turístic «massificador» actual que no són capaços de controlar».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xec, fa dervers d'un any

El govern ha de fer coses, però se'ls està demanant que es fiquin molt en temes que haurien de controlar els consells. Què passa? que algú els empeny a embestir contra Més per Mallorca, i probablement són els que són al Consell (a l'equip de govern del Consell, s'entén), però no són al Govern.

Quan a les notícies surten posicionaments durs contra es Govern per part del GOB, s'ha de ser conscient que és sempre el GOB Mallorca, que encara ha de descobrir el Consell de Mallorca, on hi ha Territori per part del PSOE i Medi Ambient per part de Podem. Quan descobreixin què és això dels consells, llavors també sortiran reclamant i exigint coses al PSOE i a Podem, cosa que seria tota una novetat aquesta legislatura.

Llavors quan el GOB Mallorca descobreixi els consells, també podran saber què és per Mallorca i per Eivissa (potser també Formentera) on s'està rallant de decreixement, i que per tant no és cosa tant del Govern com sí dels Consells. Ja no només perquè hem de ser cada illa qui decidim com feim les coses, sinó perquè és un fet que evidencia diferències a cada illa.

Que demanin al Govern que fomenti que es contractin ciutadans de les illes i que no es capti tant treballador de fora (futur pobre desocupat) de temporada, que es diversifiqui l'economia, etc. està molt bé. Que limiti places turístiques, ho haurien de demanar al Consell, que es protegeixi el territori, ídem, que facin una planificació urbanística a més limitacions, ídem, etc etc.

Valoración:0menosmas
Per Per un GOB seriós, fa dervers d'un any

Ara mateix el GOB és una titella de la Federació hotelera... Ni cas.

Valoración:4menosmas
Per Pep, fa dervers d'un any

Esper desitj que el GOB, es presenti a les eleccions autonòmiques i pugui desenvolupar les seves propostes, si són són elegits.PACMA (exemple) i altres ja ho fan

Valoración:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris