algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
14°

Els bisbes estudien un projecte comú per «per defensar l'educació religiosa»

25410

Els bisbes de la Província Eclesiàstica han acordat promoure un projecte educatiu comú.

18-10-2016

Els bisbes de la Província Eclesiàstica, que integra a les tres diòcesis de la Comunitat Valenciana i les tres de les Balears, han acordat promoure un projecte educatiu comú «per la defensa de l'educació escolar religiosa i per desenvolupar un nou model educatiu», segons ha informat l'Arquebisbat.

«Aquest projecte comú neix d'un moviment de sensibilització sorgit dels diferents agents amb pes específic a l'educació: professors, pares i la mateixa comunitat eclesial», han manifestat.


Asseguren que la implicació de tots en una missió educativa que «els és pròpia», «condueix a despertar les consciències i defensar els drets dels qui creuen en la llibertat d'ensenyament, tal com contempla la Constitució espanyola».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sepulcres emblanquinats, fa dervers d'un any

Tothom que ho vulgui pot acudir a les esglésies i rebre catequesi, no? O acudir a les mesquites i escoltar l´Imam, etc.etc.
Això correspon als pares, no a l´Estat.
Quin és ell problema? Que l´Església VOL COBRAR?
Que no predicava de franc, Jesucrist?
Si tornàs, tornaria a treure els mercaders del temple.

Valoración:4menosmas
Per unaperaqui, fa dervers d'un any

Poden començar amb total llibertat a obrir aules dins les esglésies on la gent que així ho desitgi amb total llibertat vagi a rebre i/o hi dugui els seus infants a que els donin educació religiosa. I això va per qualsevol religió o credo, amb total llibertat tal com contempla aquesta constitució espanyola dins un estat aconfessional.

La religió és tema de creences, i l'església (catòlica o la que sigui) una institució on s'acullen els que volen externalitzar la gestió de la seva espiritualitat, ja sigui per què comparteixen la mateixa fè, ja sigui perquè s'hi troben bé. No ha de ser matèria acadèmica que s'imparteixi a institucions públiques pagades amb doblers de tots, incloent-hi els que ni externalitzam la nostra gestió espiritual ni compartim creences amb l'església (catòlica o la que sigui).

Altra cosa és que tinguem la història molt lligada a la religió, i això és un fet indiscutible i ben documentat. Doncs dins la història és on s'ha d'ensenyar aquesta relació, des d'un punt de vista històric i cultural, objectiu, realista, dels fets. De com tals creences varen dur a tals fets.

Valoración:5menosmas
Per Luna Barceló, fa dervers d'un any

Les religions formen part de la història i no haurien d'anar separades com assignatura. Un repàs tal i com es feia amb l'estudi de memòria del reis i reines en els anys 60 i 70.
El que interessa és que els al·lots aprenguin el que els ha de servir per a qualque cosa positiva, les religions cada un que triï la que vulgui i la practiqui sense molestar els altres.

Valoración:8menosmas
Per I doncs, fa dervers d'un any

Les religions a casa i als temples. Massa els van deixar adoctrinar l temps de Franco, deixant moltes generacions tocades d'ala. I el problema pitjor, està per venir perque si els capellans es fiquen díns les escoles, els imans musulmans voldran fer el mateix i enlloc d'escoles, tendrem camps de batalla i no podem exposar els infats, a tots aquests perills.
No estic en contra de les religions, sinó de quan aquestes es polititzen i institucionalitzen.

Valoración:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris