algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
14°

Marc Tur: «Els mitjans haurien de contrastar més»

«Hem detectat un augment de denúncies especialment en ciberassetjament»

25384

Marc Tur, a la imatge.

12-05-2016 | CAIB

Marc Tur, director de l'Oficina d'Atenció als Drets del Menor, ha visitat avui de matí La Vila del Pingüí, el programa d'Ona Mediterrània. Ens ha explicat que, des de l'Oficina segueixen tots aquells temes relacionats amb la possible vulneració dels drets del menor. Des de temes de maltractaments fins a algun problema amb l'administració, atenent un ventall molt ample de consultes.

Violència exercida sobre els menors d'edat

Preguntat sobre si es dóna un increment de la violència infantil, Tur ha explicat que: «Si es compara l'evolució del 2012 al 2015 pel que fa a maltractament físic o psicològic assetjament escolar, ciberassetjament, abusos sexuals, vàrem detectar un increment en el nombre de denúncies referents a aquests temes. Especialment en ciberassetjament» ha assenyalat.

Cas de la nina de l'Anselm Turmeda

Sobre el cas de la nina que aquests dies ha provocat un gran interès per part dels mitjans, Tur ha fet aquestes reflexions: «Feim un seguiment del cas, però per prudència, no podem opinar encara. És un fet molt puntual que ens ha de fer reflexionar. S'ha de treballar perquè fets com aquests, no es tornin a produir mai més. Vull fer també una crida als mitjans de comunicació a l'hora de tractar aquests temes, ja que algunes vegades no es contrasten les informacions donant una idea equivocada del que ha succeït. Dit això, hem de condemnar qualsevol tipus de violència contra qualsevol infant de les nostres illes» ha afirmat.

Crisi econòmica i social: les conseqüències

Quant a la situació de crisi econòmica i social que segueixen patint les Illes, Tur considera que: «L'infant sempre és el que pateix d'una forma més directa aquestes situacions. Són els que més ho han patit. L'administració ha de donar una atenció especial a les famílies amb fills que tenen dificultats»

Protocol transsexualitat

Respecte al nou protocol, Tur ha explicat que: «Aquest protocol va ser llançat per la Conselleria d'Educació i la de Sanitat, nosaltres també hi hem aportat els nostres coneixements sobretot en temes legislatius, és un col·lectiu molt minoritari amb unes característiques molt concretes, els protocols han de posar especial atenció a què aquestes persones no pateixin ni discriminacions ni assetjament per la seva orientació sexual diferent de la normativa. Cal potenciar eines que puguin ajudar-los a desenvolupar la seva personalitat amb garanties de protecció. És un col·lectiu del qual n'hem de tenir una cura especial», ha conclòs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris