Rajada assecada al sol amb l’ajuda de les branques d’una alzina de Formentera, pa moreno de blat de xeixa fet amb un laboriós procés de tres dies i formatge d’ovella roja mallorquina munyida a diari. Elaborats artesanalment i lligats especialment a Balears, són productes en risc de desaparició. Fruit de la cultura del fast food i del canvi d’hàbits de la societat moderna, molts aliments tradicionals s’han perdut o estan a punt de fer-ho. Encara queden indrets on trobar-los, alguns incauts que pensen mantenir-los, tot apel·lant a la consciència crítica dels consumidors. Per recuperar el gust per la gastronomia popular, respectuosa amb la terra, naqué a Itàlia fa 20 anys el moviment internacional Slow Food, que des de fa un any i mig funciona a les Illes amb la participació de grups de pagesos, elaboradors artesans, ramaders i pescadors.
De la terra a la taula...sense mitjancers
Palma01/05/09 0:00
També a Ara
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.