De la terra a la taula...sense mitjancers
Rajada assecada al sol amb l’ajuda de les branques d’una alzina de Formentera, pa moreno de blat de xeixa fet amb un laboriós procés de tres dies i formatge d’ovella roja mallorquina munyida a diari. Elaborats artesanalment i lligats especialment a Balears, són productes en risc de desaparició. Fruit de la cultura del fast food i del canvi d’hàbits de la societat moderna, molts aliments tradicionals s’han perdut o estan a punt de fer-ho. Encara queden indrets on trobar-los, alguns incauts que pensen mantenir-los, tot apel·lant a la consciència crítica dels consumidors. Per recuperar el gust per la gastronomia popular, respectuosa amb la terra, naqué a Itàlia fa 20 anys el moviment internacional Slow Food, que des de fa un any i mig funciona a les Illes amb la participació de grups de pagesos, elaboradors artesans, ramaders i pescadors.
També a Ara
- Un centenar de vehicles de mercaderies amb destinació a les Balears estan retinguts a València i Barcelona
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- Aproven tres borses de feina a l'EMT Palma amb l’exigència del B2 de castellà i l’exclusió del català
- Fan una crida a no adquirir productes d’Israel, com els comercialitzats per Illa Camp o Agromart
- Denuncien diverses irregularitats en la gestió de la Policia Local de Calvià
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.