TW
0

Més del 60% dels productes frescos, fonamentalment peix i hortalisses, registrà caigudes de preus el mes de maig, mentre que, al contrari, els preus dels aliments envasats experimentaren una tendència a l'alça el mateix mes, segons l'anàlisi dels preus de l'alimentació elaborada pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

Les patates i el pollastre foren els aliments frescos que més s'encariren, amb augments del 6,64 i 6,18 per cent, respectivament, mentre que l'oli d'oliva encapçalà les pujades dels productes envasats, amb el 5,69 per cent. A més de les patates i el pollastre (que acumulen augments interanuals del 27,08 i el 10,55 per cent, respectivament), el maig pujaren els plàtans, el 3,69 per cent; les cebes, el 3,17 per cent; els enciams, el 2,56 per cent, i les pomes, el 2,18 per cent.

Al contrari, baixaren gairebé tots els peixos i hortalisses, encapçalats pels pebres, que s'abaratiren el 9,99 per cent; les mongetes, el 8,31 per cent; la maire, el 6,83 per cent; les bledes, el 5,99 per cent, i les sardines, el 4,49 per cent.

Així mateix, dins dels aliments envasats, destaca l'augment de l'oli d'oliva, fins al 13,48 per cent interanual, mentre que el tomàquet natural pujà el 2,38 per cent i el lluç congelat l'1,9 per cent. Entre els productes que s'abaratiren figuren els musclos en escabetx, el 0,53 per cent; el ketchup, el 0,51 per cent, i l'aigua mineral, el 0,39 per cent.