algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 26°
28°

Bauzá, Matas, Hitler, Franco

Si Jaume Matas és reivindicable, per què necessita el PP la regeneració que encarna José Ramón Bauzá? Entre aquest i Cospedal sembla com si hi hagués un aire de contradicció, en la qual, però, seria ociós insistir-hi. Ja sap el lector que Cospedal va dir que José Ramón Bauzá encarna la regeneració i que José Ramón Bauzá va reivindicar Jaume Matas: com a gestor de moltes inversions: les coses que va fer agradaran més o menys, però aquí les teniu.

José Ramón Bauzá de vegades diu o fa coses el sentit de les quals pot semblar que se li escapa. En realitat, quan fa aquest elogi de Jaume Matas ens convida a renunciar al que en diríem consciència crítica, donant valor al que està fet i prescindint alhora del com i del perquè. Amb l'argument de José Ramón Bauzá, els franquistes i els neonazis han reivindicat els seus models de política. Les grans obres públiques, les grans autopistes impulsades per Hitler agradaran més o menys, però aquí les teniu. En els manuals d'història d'Espanya de quan servidor tenia dotze o tretze anys, Miguel Primo de Rivera hi era reivindicat per les carreteres que va fer. Franco va fer construir preses per millor aprofitar l'aigua i extreure'n energia elèctrica: Franco us agradarà més o menys, però aquí teniu les preses, els pantans. Podria no haver-los permès, però va tenir a bé fer aquestes grans obres.

No hi ha cap voluntat de comparar Jaume Matas amb Francisco Franco Bahamonde o amb Adolf Hitler, Déu me'n guard. Només es tracta de subratllar que en la reivindicació d'aquests personatges s'ha emprat tradicionalment l'argument que José Ramón Bauzá utilitza per rehabilitar Jaume Matas: un argument que només cobra validesa si prèviament has abdicat de la teva consciència crítica.

L'autopista eivissenca està molt mal feta, sia dit de passada. Del Palma Arena, les cròniques en viuen: les cròniques de tribunals, no d'esports. Les obres de l'època Jaume Matas no són un model de realització ni d'adequació a estudis previs d'impacte ambiental i paisatgístic. El mite del PP bon gestor s'aixeca damunt dels fonaments de tanta corrupció, que és com construir un gran edifici damunt d'un abocador de residus orgànics en procés de fermentació.

Però és igual: la possibilitat d'uns resultats òptims en les obres realitzades de manera dubtosa existeix, clar que sí. Si un pont està ben fet, està ben fet: tant si l'han construït presoners de guerra a compte dels soviètics, com la màfia o les missioneres franciscanes.

Ara, desconfiau dels que reivindiquen el general Primo de Rivera per les carreteres, Hitler per les autopistes o Franco pels pantans. Prescindir del punt de vista moral és una perillosa deriva de cap on sembla que va el PP en cerca de vots. Dubtosa regeneració.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fora capsigranys., fa mes de 7 anys

Jaume, has oblidat afegir els teus cognoms. No passis pena ja els afegiré jo.
Jaume Tradicionalista y de las J.O.N.S.
Ara molt millor no, tros de capsigrany feixista.

Valoración:5menosmas
Per jaume, fa mes de 7 anys

Benvolgut Guillem! De veritat que pens que a l'hora de donar títol al teu article no hi ha hagut molt d'encert. Haurieu d'haver estat manco covards envers de l'esquerra i, si pel cas, haver-hi afegit noms com Stalin, Carrillo, la Passionaria, Enrique Lister, Mitterand o Chaves

Valoración:8menosmas
Per Butano, fa mes de 7 anys

Hitler,Franco,i gas gas gas

Valoración:-14menosmas
Per Tomeu, fa mes de 7 anys

Guillem, t'has oblidat de dir que Hitler va ser elegit democràticament. ¿Quantes vegades s'ha retret això al poble Alemany? ¿Quin temps tardarem a retreure'ns a nosaltres mateixos votar un partit demostradament corrupte i amb el propòsit manifest d'exterminar la nostra cultura?

Valoración:6menosmas
Per F.T., fa mes de 7 anys

Desgraciadament, però, aquest és el missatge que arriba a la gent ignorant, és a dir, la immensa majoria.

Valoración:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris