algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
17°

Aguiló anuncia ara pujades d’imposts i més retallades

S’incrementaran tributs existents i s’aplicarà el cèntim sanitari. L’objectiu és reduir el dèficit 350 milions tant per la banda dels ingressos com de les despeses. També es vendrà patrimoni públic

690

AppleMark

06-03-2012

No només s'aplicarà el cèntim sanitari. El Govern prepara una bateria de mesures que inclou pujades d'imposts existents i noves retallades de despesa pública. L'objectiu, segons anuncià ahir el vicepresident econòmic, Pep Ignasi Aguiló, és reduir 350 milions de dèficit tant per la via dels ingressos com de la despesa. D'aquesta manera es podria complir amb el sostre de l'1,5% del PIB fixat ahir a Madrid pel Consell de Política Fiscal i Financera, amb el vot a favor del Govern balear.

En acabar la reunió de Madrid, Aguiló evità concretar quins seran els imposts que augmentarà el Govern i es limità a dir que s'intentarà que l'increment de la pressió fiscal afecti en el menor grau possible "l'estalvi i el treball", ni posi traves a la recativació econòmica. El paquet de mesures, que ja estaria bastant tancat, no inclou un increment indiscriminat d'imposts i serà presentat en breu. Amb tot, l'augment implica un incompliment del programa electoral.

Es dóna per fet que la bateria de mesures inclourà el cèntim sanitari, l'impost que s'aplica sobre la venda de carburant i que serveix per finançar la sanitat pública. L'aplicació d'aquest tribut en el seu tram més alt suposaria una recàrrega de 4,8 cèntims per litre de combustible i garantiria una recaptació anual d'entre 35 i 40 milions d'euros. Però, per arribar als 350 milions prevists, el Govern haurà d'incrementar tributs existents. Pot jugar amb un tram de l'IRPF, successions i donacions, transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, a banda de la taxa de joc i el cànon de sanejament d'aigua. També podria reactivar l'impost de patrimoni, com han fet altres comunitats de l'Estat, però fins ara el PP no n'ha estat partidari.

Així mateix, la bateria de mesures de contenció del dèficit inclourà noves retallades en línia amb les que s'han aplicat fins ara, però també la venda de patrimoni públic: pisos, edificis, locals...

El vicepresident recalcà que Balears complirà l'objectiu de l'1,5% del dèficit fixat ahir sense necessitat de minvar serveis bàsics, sinó a través d'una gestió dels recursos "més racional".

A banda d'això, Aguiló anuncià que el Govern s'acollirà al nou mecanisme de finançament creat per pagar els proveïdors. Segons s'explicà en la reunió, amb aquesta línia d'ajuts les autonomies podran començar a pagar a partir de maig factures als proveïdors per actuacions anteriors a 2012.

Reunió Bauzá-Armengol

Abans de la reunió, el president del Govern, José Ramón Bauzá, i la cap de l'oposició, Francina Armengol, mantingueren un debat al Parlament sobre la situació econòmica. Armengol acusà el president de no fer res per lluitar contra l'atur i recalcà que la Llei de l'emprenedor "no serveix per a res". El president defensà que fa feina des del primer dia i apuntà que el pla de xoc que reclamen els socialistes "consisteix a crear alarma social, cercar titulars i agitar el carrer". Tot i els retrets que es llançaren, després es reuniren als passadissos del Parlament.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sergi M, fa mes de 5 anys

Què és això d'una crisi de govern o de dimisions? Aquests estan més aferrats a la cadira que en Putin o en berlusconi!

Això sí, on s'ha de firmar per un canvi de president o de consellers?

Valoració:0menosmas
Per Lluc, fa mes de 5 anys

Ha quedat massa clar que aquests del PP no saben fer una o amb un tassó.

Valoració:21menosmas
Per rafel, fa mes de 5 anys

Si això són els miracles que sap fer en Bauza, apaga y vámonos.

Valoració:17menosmas
Per Salvem Mallorca, fa mes de 5 anys

Internet en va ple de la probable crisi de govern... En Bauzà s'amaga i hi ha consellers com n'Aguiló i en Bosch més cremats que un misto.

Fins quan durarà aquesta espiral d'injustícies i de mesures absurdes?

Valoració:12menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 5 anys

QUINA POCA VERGONYA!!!!
Ahir la noticia era que no hi ha fons per seguir pagant el subsidi de renda mínima, els miserables 400€ que cobraven la gent que acaba la prestació d'atur. Però ells el primer que varen fer va esseres pujar-se el sou un 11%!!!!
QUE COMENCIN LES RETALLADES PER AQUÍ!!!! QUE ES RETALLIN AQUEST 11% COM A MÍNIM!!!!!

Valoració:6menosmas
Per Blai, fa mes de 5 anys

Van dir que no apujarien els imposts. En què quedam? El millor és no escoltar-los i tota proposta que presentin rebutjar-la, ja sigui un pla hidrològic o un pacte per l'educació. Per davant tenim molt de temps per endreçar el que ells facin malbé.

Valoració:14menosmas
Per Un de tants, fa mes de 5 anys

El que haurien de fer totes les autonomies és no parlar tant d'ajustaments econòmics fins que el govern de l'estat no presenti els pressupostos per enguany que ho reserven per a després de les autonòmiques d'Andalucia.

Valoració:18menosmas
Per RT, fa mes de 5 anys

Fixau-vos bé que el president del govern-pp gairebé no surt als mitjans de comunicació. Surten els seus consellers a donar explicacions i a fer promeses. El president del govern-pp és com si no hi fos. Aviat hi haurà remodelació en el govern-pp. Dos consellers seran cessats, el problema és que no podran ocupar l'escó de diputat que les urnes els van atorgar. Em preocupa el seu futur econòmic, polític i social. Potser hauran de viure de la beneficència. Què en serà d'ells? Altres dos s'estan desgastant de manera innecessària i és probable que també siguin cessats més endavant. També hauran de viure de la beneficència, després dels retalls socials que duen a terme, perquè tampoc podran recuperar els seus escons de diputats.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris