algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
17°

El PP rebutja convocar el Consell Social de la Llengua Catalana

En la sessió ordinària de la comissió de Cultura, Educació i Esports, ha estat rebutjada la proposta socialista que també sol·licitava la renovació dels representants implicats

La comissió de Cultura, Educació i Esports del Parlament ha rebutjat avui, amb els vots en contra del PP, una proposició no de llei del grup socialista per instar al Govern a convocar com més aviat millor la comissió permanent i el ple del Consell de la Llengua Catalana.

En la sessió ordinària de la comissió de Cultura, Educació i Esports, celebrada aquesta tarda, ha estat rebutjada la proposta socialista d'instar al Govern a convocar el Consell de la Llengua Catalana i a sol·licitar a les entitats implicades en aquest òrgan el nomenament dels seus representants en el mateix, ha informat el Parlament en un comunicat.

Segons la diputada socialista Cristina Rita, en l'últim plenari del Consell Social de la Llengua Catalana es va establir un calendari de sessions que no s'ha celebrat i en aquest començament de legislatura tampoc no s'ha realitzat la renovació ni dels càrrecs de direcció ni dels representants de cada estament, tal com degués, ha informat el PSIB en una nota.

Rita considera que els canvis que el Govern planteja en matèria lingüística, tant l'avantprojecte de modificació de la Llei de Funció Pública, com la de Normalització Lingüística i de Règim Jurídic de l'Administració, així com la derogació de 5 decrets relacionats impliquen que "està més que justificada la convocatòria del Consell de la Llengua Catalana perquè pugui emetre la seva opinió".

El punt de la proposició per instar el Govern a presentar davant del Consell de la Llengua Catalana aquells canvis normatius que pensi portar a terme també ha estat rebutjat.

Rita ha acusat al PP d'impedir la convocatòria de l'esmentat organisme perquè pugui assessorar sobre les canvis que planeja en la normativa lingüística.

D'altra banda, la comissió ha acceptat una proposició no de llei socialista instar al Govern a crear la Filmoteca de les Illes Balears, introduint una puntualització afegida pel grup popular del qual sigui creada evitant duplicitats amb els consells insulars i que es creï sempre que les circumstàncies econòmiques ho permetin.

La comissió ha rebutjat constituir una Taula per a la Cultura, tal com reclamava el grup socialista.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carles, fa mes de 5 anys

@rafel,

Aquests "mallorquins", per respecte a l'objectivitat, mereixen esser anomenats amb un adjectiu: col·laboracionistes.

Valoració:-16menosmas
Per Carlost, fa mes de 5 anys

Joana Maria, calia?

Valoració:13menosmas
Per Joana Maria, fa mes de 5 anys

És que es va reunir el Consell Social de la Llengua durant la darrera legislatura del Pacte?

Valoració:-11menosmas
Per rafel, fa mes de 5 anys

El PP té ben clara la seva lluita en contra de la llèngua d'aquesta terra. I tenen el suport de molts de mallorquins!

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris