algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
17°

El PP endureix el to sense Font i ataca la presidenta

Rubio l'acusa d'emprar el Consell de “trampolí” i d'usar els doblers del Conveni de carreteres per pagar nòmines. Li retreu la “mala gestió”. Diu que “engana” amb el segon cinturó i que el PSOE no pot donar lliçons per la corrupció. Reconeix que “potser” ells van cometre errors

Debutava com a portaveu de l'oposició en un debat important i s'hi féu notar amb un discurs de to més dur que el del seu antecessor, Jaume Font, ara fora del PP. El popular Fernando Rubio atacà Armengol en tots els fronts. En va qüestionar la legitimitat per presidir la institució i el tarannà democràtic, l'acusà d'utilitzar el Consell com a "trampolí" per millorar el seu futur personal i li va retreure les "bregues contínues" del seu mandat, la "mala gestió" i el "fracàs" en política econòmica. I, fins i tot, la va fer responsable de la desocupació per no haver construït més carreteres.

A banda de criticar l'impagament a proveïdors i el deute del "Govern amic" d'Antich, l'acusà de "gastar els doblers de Madrid, que són partides finalistes per a carreteres, en altres conceptes", com ara "pagar nòmines". Denuncià que "engana" la gent amb la via connectora, que s'ha "oblidat" de la Real i té "vergonya" de Son Espases. Just va fer una referència de passada a la política social.

Armengol no es va poder estar de retreure-li i de dir-li que trobava a faltar Font: "Cap proposta ni una, ni una idea. Estàvem acostumats a una altra cosa en aquesta casa". Val a dir que el diputat conservador havia començat aplaudint els acords assolits per Font amb la socialista.

Però Rubio no s'aturà aquí: també denuncià que la política d'Armengol no es caracteritza per l'austeritat que pregona i, en aquest punt, qüestionà la televisió insular. Precisament, la candidata del PP al Consell, Maria Salom, reconegué que havia seguit el discurs de la presidenta per aquest canal. Sí que acudí al ple per escoltar Rubio. Hi assistí acompanyada del president del partit, José Ramón Bauzá. Els conservadors partiren quan el seu acabà i no esperaren la contesta d'Armengol.

El popular passà a la defensiva en la rèplica, quan la socialista respongué a les seves acusacions recordant-li els casos de corrupció del PP. Rubio apuntà que "potser" havien comès errors., però que el PSOE no hi podia donar lliçons.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris