algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
17°

El Govern planteja que IB3 sigui un consorci amb iniciativa privada

El Govern balear es planteja convertir l'ens públic de ràdio i televisió autonòmica, IB3, en un consorci publicoprivat i permetre, d'aquesta manera, l'entrada de la iniciativa privada en la gestió del canal. Així ho avançà ahir el portaveu de l'Executiu, Rafel Bosch, qui insistí que no es preveu la venda de la cadena a una empresa, sinó una "fórmula mixta" de gestió.

Després de la reunió del Consell de Govern, Bosch apuntà que la fórmula del consorci "permetria una viabilitat, amb col·laboració publicoprivada, i el manteniment d'un model generador de continguts que pugui interessar a l'empresa privada". Afegí que aquest sistema de gestió ja s'ha posat en pràctica en alguns estats europeus, sobretot per donar viabilitat a entitats públiques que passen per problemes financers i que gestionen serveis considerats estratègics. També recordà que la fórmula s'ha emprat a les Balears per a la gestió d'infraestructures i posà l'exemple del Consorci del palau de congressos de Palma.
No digué que per fer-ho possible cal modificar la Llei del tercer canal a les Corts espanyoles, tot i que amb la previsible majoria absoluta que obtindrà el PP en les eleccions generals de demà no hi haurà cap problema.

El portaveu es limità a dir que "s'haurien d'estudiar quines modificacions caldria fer a l'ens" per permetre aquest "partenariat o col·laboració publicoprivada com a model de gestió". Amb tot, aclarí que la qüestió no s'ha discutit oficialment en cap Consell de Govern, sinó que ha estat el conseller de Presidència i màxim responsable d'IB3, Antonio Gómez, qui ho ha comentat "informalment" i ho ha posat sobre la taula com un possible model de gestió de futur que sigui viable. "No n'hi ha cap esborrany", recalcà.

Així mateix, apuntà la possibilitat que en aquest consorci la part pública fos majoritària i, per tant, l'Executiu en mantingués el control en la presa de decisions. En qualsevol cas, advertí que la transformació de la gestió d'IB3 no seria immediata, sinó que es duria a terme durant el 2012. Igual passaria amb la generació de deute per part de l'ens per poder assegurar els pagaments pendents. Aquesta operació es podria fer l'any vinent, sempre que ho autoritzàs el Consell de Govern i amb limitacions.
Gómez avançà dijous que l'Executiu cercarà l'entrada de capital privat a IB3 i apuntà a la possibilitat de recórrer a l'endeutament per afrontar pagaments pendents als proveïdors, que pugen a 78 milions, tot i que la cadena just té un pressupost de 30 milions el 2012.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balear, fa mes de 5 anys

Que la tanquin i recuperem TV3!

Valoració:5menosmas
Per Fartòtum, fa mes de 5 anys

tenc ganes de vomitar

Valoració:2menosmas
Per pere, fa mes de 5 anys

Trobareu la fitxa del doblatge de "A la vall d'Elah" al català a:
http://www.eldoblatge.com/fitxa/3686

Valoració:6menosmas
Per Pere, fa mes de 5 anys

Volen vendre IB3, que la pagam els ciutadans de les Balears, a preu de patató a Intereconomia o a El mundo. És a dir, a la dreta més casposa d'Espanya.
És una escusa beneita la d'emetre pel·lícules en castellà perquè a Catalunya tarden molt a doblar-les. Ahir en feien una (jo no la vaig mirar, perquè era en castellà), que ja han fet unes quantes vegades i que circula des de fa anys en dvd. No era precisament cap estrena i està doblada al català . Per tant, Palazón menteix descaradament.
El PP només vol vendre el que és nostre als seus amics d'ultradreta i fer-nos desaparèixer com a poble. Però no s'adonen que l'única forma d'acabar amb nosaltres és enviar-nos als forns crematoris, com feien els nazis amb els jueus.

Valoració:4menosmas
Per Bieleta, fa mes de 5 anys

Una mesura d'estalvi seria continuar amb el conveni amb TV3 que ens cedia les pel·lícules en català en comptes de comprar-les en castellà: http://dbalears.cat/actualitat/balears/l-aposta-pel-catala-d-ib3-li-estalvia-61-600-euros-anuals-en-doblatges.html

Valoració:18menosmas
Per prou, fa mes de 5 anys

Es consorcis públics-privats no funcionen i amb es temps s'acaben convertint en "Ca'n Bum", si no basta veure s'Escola d'Hoteleria

Valoració:0menosmas
Per spainovamas, fa mes de 5 anys

public per les perduas y privat pels guayns

Valoració:1menosmas
Per Mariano Rakoy, fa mes de 5 anys


Clar, ara en lloc de ser IB3 serà PP3 SA Grupo Intereconomia

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris