algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
17°

“El Govern és massa optimista i el PP, catastrofista”

Josep Melià es mantingué equidistant entre el Govern i el PPpel que fa a la crisi, tot i alguns retrets a l'Executiu. Com Biel Barceló i Esperança Marí, lamentà la manca de finançament i inversions de l'Estat per a les Illes Balears

690

El president d'UM criticà l'excés d'optimisme del Govern.

06-10-2010 | Ferran Aguiló(T.A.)

El president d'UM, Josep Melià, no s'estigué ahir de fer alguns retrets al presdient, Francesc Antich, durant el debat de política general. Amb tot, la sang no arribà al riu i també atacà els populars. En un exercici d'equilibri, arribà a dir que el Govern veu les xifres econòmiques de la crisi "amb un excés d'optimisme" i el PP, "amb un excés de catastrofisme".

Melià encara afegí més equilibris amb el finançament: "Tres anys de Matas-Aznar i tres anys d'Antich-Zapatero han servit per al mateix: situar i mantenir les Balears a la coa i en la injustícia crònica", declarà. El Bloc també envestí sobre la qüestió del finançament estatal. El seu portaveu, Biel Barceló, digué que la crisi era mala d'afrontar amb "l'espoli històric" de l'Estat que hi ha hagut "governi qui governi a Madrid" i que això només tindria solució "el dia que obtinguem la independència fiscal, com la tindríem a través del concert econòmic". També insistí a recordar que la corrupció "té noms i llinatges i afecta uns partits molt determinats".

El president, per la seva banda, negà que pecàs d'excés d'optimisme i afirmà que, malgrat les queixes, no es podia negar que el finançament estatal actual és molt millor que quan governava el PP.

D'una altra banda, però, Melià també acusà el Govern en minoria d'Antich de no ser "capaç de liderar i d'il·lusionar" i de tenir "tones de dogmatisme i de sectarisme". Es referia, en part, a les traves de l'Executiu per evitar que es construeixi el camb de golf de Son Bosc en un entorn protegit. El dirigent uemita, però, considera que aquesta via proteccionista "no és turísticament presentable i és democràticament una aberració perquè la minoria vol imposar la seva opció a la majoria".

El portaveu del PSIB, Antoni Diéguez, dedicà la major part de la intervenció a atacar els populars més que no a defensar l'acció de l'Executiu. Això sí, apuntà que, per poder pactar uns pressuposts per a l'any que ve, caldria que el PP acceptàs apujar els imposts de les rendes més altes.

La diputada d'Eivissa pel Canvi, Esperança Marí, remarcà el finançament i digué que, amb la crisi, el Govern Zapatero ha estat "completament erràtic" i que "ha estat un llast per l'Executiu de les Illes Balears". El diputat d'AIPF, Pep Mayans, dubtà de la credibilitat d'Antich, perquè encara no s'ha fet la llei de règim especial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris