cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 19°
31°

Son Ametler, ple de llibres

L'antiga possessió del Vivero acollirà una biblioteca municipal de 450 metres quadrats. De moment, Cort no en farà cap de central a Ciutat

Fa nou anys que els veïns del Vivero alertaven del perill imminent d’esfondrament de les cases de Son Ametler, una possessió emblemàtica de la barriada que ha quedat engolida per les finques de pisos de la ciutat. Avui aquestes cases són de propietat municipal i la Regidoria de Cultura de Cort preveu omplir-la de llibres.

La planta baixa de la possessió acollirà una biblioteca de districte de 450 metres quadrats. Un espai literari semblant al que s’acaba d’inaugurar a la sala Corba de l’Escorxador i que abastirà de serveis culturals els prop de set mil ciutadans que viuen a la barriada. "Creim en la necessitat de crear biblioteques de districte i la de Son Ametler pot ser una realitat l’any que ve", assegurà ahir la regidora de Cultura de Cort, Nanda Ramon.

Sobre el projecte, la regidora explicà que la nova biblioteca inclourà "un gran equipament" de tres altures amb uns 1.000 volums i una zona infantil. "Abans, però, inaugurarem la biblioteca del carrer dels Foners", avançà Ramon, que confia que el nou espai cultural vora el Polígon de Llevant estigui en marxa abans de l’estiu.

Sense biblioteca central

Avui per avui, l’aposta de Cultura de Palma és potenciar les biblioteques de districte i de barri, i deixar de banda un dels seus projectes d’inici de legislatura: la biblioteca central. "El que volem és abastir bé les ja existents o crear-ne d’altres a la perifèria de la ciutat sense necessàriament haver de fer una biblioteca central", explicà Ramon, qui afegí que de tota manera actuaran d’acord amb les directrius que marqui el pla de Biblioteques i el Mapa de Lectura. Així mateix, per a aquesta legislatura, el seu departament preveu la creació d’una "coordinació central que pot anar associaciada o no a una gran sala de lectura", manifestà.

De moment, la biblioteca de l’Escorxador ja té dos-cents carnets d’usuaris nous i l’objectiu a curt termini serà la restauració de la biblioteca de Cort i el canvi d’ubicació de les biblioteques del Terreno i de Santa Catalina. Uns espais, per cert, minúsculs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris