cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín:
10°

Delgado utilitza centres públics per a la protesta contra el català

L'àrea d'Educació, amb l'IMEB, ha convocat reunions de pares per fer proselitisme. Des de la batlia es gestiona l'autocarada cap a Palma de dissabte 30. També han inundat edificis municipals de cartells

El batle de Calvià, Carlos Delgado (PP), utilitza recursos municipals i públics per convocar els ciutadans a la manifestació en contra de la llengua catalana del 30 de maig.

La protesta està convocada per Círculo Balear, entitat presidida per Jorge Campos. Es dóna la circumstància que Campos és un alt càrrec de la batlia des que Delgado el nomenà gestor de l'Oficina contra el canvi climàtic.

Els casos que consten fins ara impliquen la participació de funcionaris de la batlia, però també de treballadors dels serveis amb gestió municipal.

De fet, la gerent de l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques (IMEB), Isabel Bonet, ha desplegat una gran actuació en hores de feina per promocionar la manifestació. Bonet dirigí, per exemple, una reunió de l'AMIPA de Ses Rotes Velles en la qual animà els presents a assistir a la manifestació del 30-M juntament amb la seva família. La reunió tingué lloc dimecres al cafè Puig Major de Santa Ponça en horari laboral: de 8.45 a 10 hores del matí. Assistents a la reunió de pares i mares que no tenia res a veure amb l'àmbit educatiu s'encararen amb la mateixa Bonet i Javier Tascón, la seva mà dreta a l'IMEB.

Bonet també ha encomanat la inserció de links de la manifestació a les pàgines web de diverses AMIPA. La junta directiva de l'entitat de Bendinat s'hi negà rotundament.

Pressió a escoletes

La politització de la protesta ha arribat als més petits. No debades, l'escoleta municipal Es Picarol, a Peguera, llueix cartells de la manifestació aferrats entre diversos dibuixos que han realitzat els infants del centre.

L'aferrada de cartells, que els mateixos Bonet i Tascón distribuïren a mà pels espais de gestió municipal, comprèn tota la vasta àrea de Calvià. Al centre social Es Generador (Son Caliu), fa dies que els vitralls n'exposen. L'oficina de formació IFOC, a Palmanova, mostra mitja dotzena de pòsters de Círculo Balear en llocs de gran visibilitat. Els pasquins també han arribat a poliesportius com ara el de ses Rotes Velles, a Santa Ponça, i a l'immoble del mateix nucli de Calvià.

Els centres de reforç d'ensenyament escolar (CREC), de subvenció autonòmica però gestió municipal, són un punt més de l'ofensiva pel castellà. Ja són quatre els centres que llueixen els cartells de Círculo Balear en parets destacades. Allò més greu, però, és que la propaganda política substitueix els cartells institucionals de la Conselleria d'Educació i Cultura sobre la campanya Foment de la Lectura. I és que els coordinadors dels CREC han rebut "ordres de dalt" per despenjar-los tots. Es dóna la coincidència que la campanya per incentivar la lectura es vehiculava en llengua catalana.

E-mails privats

Aquesta tendència a organitzar la manifestació contra el català en horari de feina, desatenent així les tasques públiques, també afecta el batle, que ha enviat correus electrònics a treballadors municipals. No ho fa, però, en la seva condició de batle, sinó de president de l'associació Por Baleares.

A l'e-mail, Delgado fa una crida contra "l'adoctrinament" a les Illes, alhora que exhorta el treballador: "Con la esperanza de contar con tu presencia, así como la de tus familiares y amigos". Tot i que representants municipals estarien organitzant la protesta als diversos nuclis de Calvià, és la batlia la que coordina els esforços. De fet, el mateix dissabte 30 de maig s'ha preparat una autocarada cap a Palma.

Autocarada

Els autobusos llogats, una desena, sortiran de per tot Calvià. I la secretària de Joan Thomàs, antic regidor trànsfuga d'UM i ara a les ordres de Carlos Delgado, gestiona les reserves de places als busos des del seu despatx municipal. A més a més, Esperança Català, regidora d'Educació i superior directa d'Isabel Bonet, hauria enviat correus electrònics, missatges de mòbil i fet cridades telefòniques per convocar el personal municipal a la manifestació anticatalà del proper dissabte.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 10
Siguiente
Per Pere Joan, fa mes de 8 anys
Solleric i sebelí quina mala llet que teniu, au vellets anau a veure si vos deixen follar un poc aquest cap de setmana i sa botxó aguda desapareix estimats acomplexats catalans!!!
Valoración:-1menosmas
Per Solleric, fa mes de 8 anys
Crec que no m'heu entes del tot, d'espanyol no en tinc ni un pèl, no em sento espanyol ni molt manco, sóc solleric davant de tot i per tant mallorqui i si anam més enllà sóc meditarreni, que no europeu. La meva llengua i cultura són les catalanes i, per desgràcia meva, la meva nacionalitat segons un troç de paper que algun dia esper poder cremar és l'espanyola, això si per imposició. El meu comentari anava encaminat a explicar a n'en P.J. aquell que serem espanyols per un paper pero no per el nostre sentiment
Valoración:8menosmas
Per tip, fa mes de 8 anys
Ni vull barallar-me ni puc amb els amics anticolonialistes i sollerics, només vull deixar uns apunts per aquí.

Igual com hi ha dos significats possibles per a Catalunya (regió d'Espanya -sense illes- o nació d'Europa -amb illes-) també n'hi ha dos per a Espanya: un és el que fa servir Solleric -Espanya és l'Estat espanyol- i l'altre, que compartesc, que diu que Espanya és la nació dels espanyols -com ells diuen-, és a dir, una part grossa de l'Estat espanyol, on mai no s'hi ha parlat català.

Llavors, aquí no és Espanya i això, a més, és més respectuós amb la definició nacional espanyola que agrada als espanyols. Perquè si aquí fos Espanya, Espanya no podria ser una nació, sinó que hauria de ser un estat plurinacional, o qualque invent nou que no ha estat mai de la vida. Ni nosaltres volem conviure amb ells, ni ells amb nosaltres. Ni ells volen deixar de ser una nació, ni nosaltres tampoc. Per tant, Espanya tota per als espanyols, cap problema, i tan amics com amb els portuguesos, tu. I el DNI que digui el que vulgui: no diu la meva nacionalitat igual com no diu la meva opció sexual. De fet, si digués la nacionalitat, com que sempre diu la mateixa, seria anticonstitucional, perquè a la constitución parla de nacionalidades en plural, i no en singular.

Al mateix temps, però, pot ser bo de tant en tant recordar que el castellà és la llengua de Castella, no la nostra, perquè ni els mallorquins som castellans ni Mallorca és Castella. Aquesta terra congria traïdors, d'acord, però encara no és nat cap mallorquí prou renegat per dir que és balear i castellà. Me pareix.
Valoración:4menosmas
Per cresques, fa mes de 8 anys
Els atacs contra la nostra identitat s'han incrementat i seguiran en augment.
Mentres tant, els dirigents polítics dels partits que ens haurien de liderar en la defensa de la nostra identitat, segueixen en bregues personals i defensa d'interessos particulars i partidistes.
RECLAM LA DISOLUCIÓ JA DE TOTS ELS PARTITS POLÍTICS QUE DEFENSIN EL MALLORQUINISME I LA CONSTITUCIÓ D'UNA ASSEMBLEA OBERTA PER RECONSTRUIR L'ESPAI DEL MALLORQUINISME POLITIC AMB LA DEFENSA DEL NOSTRE PAIS I LA NOSTRA IDENTITAT COM A OBJECTIU COMÚ.
Valoración:12menosmas
Per No ens colonitzaran, fa mes de 8 anys
Una persona que no vol parlar mallorquí, que deixa el pressupost de Calvià per a normalització lingüística en 1 euro i que utilitza els doblers dels calvianers per afegir-se a una trobada fatxa, que té com a objectiu anar en contra de la conservació del nostre patrimoni, la nostra llengua i la nostra cultura, la que ens varen llegar els nostres avantpassats catalans, només té dos noms: dictadora i colonialista.
Les paraules següents van per Solleric: No tens cap necessitat d'admetre que ets espanyol. Esser espanyol és una qüestió de voluntat. Si no vols esser-ho, no ho ets. Si vols esser només mallorquí, solleric o català, només seràs això que vulguis ser. El DNI no significa res més que t'han imposat això d'espanyol, per imperatiu legal, però si no ho vols esser, no ho ets. La teva nació no és l'espanyola, és la catalana. A l'únic que has de dir que sí, si vols, és que pertanys a l'estat espanyol, però no a Espanya, i, per tant, no ets espanyol.
Valoración:-3menosmas
Per guillem genovart i bonnin, fa mes de 8 anys
ha voura si serà veritat que la mallorca autentica comença a ses costes de xorrigó o les de puntiró
Valoración:2menosmas
Per Alba, fa mes de 8 anys
Quin oi me fa aquesta gent. No té altre nom
Valoración:-6menosmas
Per GOOD BYE SPAIN, fa mes de 8 anys
Aquest Pere Joan no sé que entén per "esser espanyol", el clar que tenim un document d'identitat que ho diu. Però que ho digui no vol dir que noltros els catalans ho volguem. Al cap i a la fi dit document no es més que això: un tros de paper. A LA MERDA ESPANYA. VISCA ELS PAÏSOS CATALANS!!!!!!!
Valoración:4menosmas
Per TONI, fa mes de 8 anys
Se veritat es que jo ja estic cansat d'aquesta discussió sempre la mateixa canso i tanmateix per molt que heu volgueu explicar i raonar amb ells no vos volen entendre ni escoltar, per ells sou uns radicals mal educats, com em varen dir a jo ahir i no no va ser cap castellanoparlant, no va ser un bon mallorquí que xerra mallorquí i es un bon Pollencí a mes, i si va ser ell que m'ho va dir a jo, simplement per defensar se nostra llengua i se veritat estic cansat d'explicar i raonar amb ells, quan em va dir radical mal educat, aquestes paraules em varen caure com una punyalada al cor. Estic cansat d'explicar i raonar per la meva part ja esta be, em nego a explicar i a parlar amb intolerants i radicals que l'unic que entendrien es una bona galtada. Sincerament ja a tots voltros que estau en contra del Mallorquí i que no voleu mes que la seva destrucció vos dic:
QUE VOS DONIN PEL CUL.
Valoración:10menosmas
Per fogater, fa mes de 8 anys
AFEDECO s'ha sumat a la manifestació del Círculo. Podem començar a pensar la manera de fotre els comerciants que donen suport a aquesta iniciativa.
Valoración:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 10
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris