Partly cloudy skies
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
16°

Camargo (Podem): «Aquest govern té una responsabilitat històrica: no deixar que esclati la bombolla turística»

24192

La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, durant el discurs al debatCAIB 2016.

21-09-2016

Tot i el «coratge», «necessitam més valentia», han estat les paraules de portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, en el seu discurs per valorar el primer any del Govern de Francina Armengol. La seva intervenció ha estat marcat per la crítica al «despotisme» del PP i per altra banda, en demanar més canvis i més valentia a l'executiu, tot i que ho ha fet amb un to conciliador i constructiu.

Camargo ha valorat positivament alguns canvis que s'han realitzat a la comunitat després de la «tirania» de José Ramón Bauzá, però també ha criticat la falta de compliment d'alguns dels Acords pels Canvis.

L'educació ha estat un dels temes centrals de la seva intervenció, la portaveu de la formació morada ha demanat més força per dir «no» a la LOMQE i ha manifestat que l'augment pressupostari segueix sent insuficient i que cal encara reduir més les ràtios.

«Aquest govern té una responsabilitat històrica: no deixar que esclati la bombolla turística», ha manifestat Camargo. «La situació és insostenible» i cal centrar la feina a revertir l'actual situació turística. També ha manifestat «l'aposta ferma» de Podem pel que fa al nou impost de turisme sostenible i ha demanat una «vertadera fiscalitat ambiental». Ha criticat les paraules del sector hoteler en contra d'aquest impost i ha manifestat que s'ha evidenciat que amb la taxa «el turisme no ha deixat de pujar».

Un tema que ha centrat la política illenca en els darrers mesos i aquest dimecres ha tornat a estar sobre la taula ha estat la facultat de medicina. «El temps ens dóna la raó», ha dit Camargo, qui ha criticat de nou que aquesta facultat no era necessària i els doblers s'haguessin pogut destinar a necessitats socials més «urgents». Podem ha criticat també «l'absència» de la cultura en la seva intervenció.

En la rèplica,Armengol ha manifestat «que són i seran fidels als seus compromisos» i ha agraït el suport de Podem al seu executiu. La presidenta hassenyalat que «la realitat objectiva és que el motor econòmic és el turisme», però que volen aconseguir que aquest benefici repercutesqui en molts més sectors a banda del turístic. Armengol ha manifestat que han impulsat tres moratòries de lleis que afectaven en aquest sector i que ara cal impulsar un nou model. També ha defensat el conseller d'Educació, Martí March, per la gestió que ha fet: «la reducció de les ràtios és insuficient, però hem aconseguit reduir-les», ha manifestat que s'ha fet molta feina, però que encara en queda molta per fer.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per realitats i altres fets, fa 5 dies

a la fi qualqu que diu algo de seny al parlament , s'ha de controlar l'arribada de turistes , a les hores tendren que fer algo perque els africans no arribin a les nostres costes , la intolerancia si instaura al nostre parlament. La llibertat de trànsit d epersones mercaderies i coneixements que emana del la constitució europea feta miques amb un cop de paraula.
Podem s'omple la boca de llibertat i tolerancia i després com tot partit comunista intervé l'economia pel bé d ela societat , això la paralitza i acaba provacant un adebacle hhumanitari de dimensions colosals . Volem polítics ambiciosos i en visions d efutur no controladors militars i aeris.
salutacions

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris