Partly cloudy skies
  • Màx: 29°
  • Mín: 17°
18°

Els socis d'Armengol troben el discurs poc concret i massa optimista

24164

La presidenta del Govern, Francina Armengol amb el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló.

20-09-2016

La intervenció de la Presidenta del Govern en el debat de política general que s'ha iniciat aquest dimarts, ha suscitat diverses opinions entre els seus socis de majoria parlamentària. Encara que la majoria coincideixen amb el discurs de la líder de l'Executiu, predomina la sensació de què ha estat un «debat optimista» respecte a l'actual situació de les Illes.

El portaveu del grup parlamentari del PSIB-PSOE, Andreu Alcover, ha titllat de «realista» el discurs que ha oferit la presidenta del Govern, Francina Armengol, perquè, segons ha dit, ha estat «basat» en dades que són «irrefutables i objectives». En els passadissos del Parlament, el portaveu socialista ha valorat positivament la intervenció de la cap de l'Executiu autonòmic durant el Debat de l'estat de la Comunitat, i ha assenyalat que les «bones dades macroeconòmiques» als quals s'ha referit Armengol, «s'han aconseguit amb alguna cosa que semblava impossible en la passada legislatura; rescatant polítiques socials que mai s'havien d'haver perdut».

D'altra banda, la portaveu adjunta del grup parlamentari MÉS per Mallorca, Margalida Capellà, ha considerat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha estat «molt prudent» a l'hora de parlar de «límits i sostres», per la qual cosa ha opinat que al debat d'aquest dimecres s'haurà d'«aprofundir» en qüestions que afecten el model turístic de Balears. Després d'escoltar la intervenció de la presidenta del Govern, Capellà ha considerat que, en la segona jornada del Debat de l'estat de la Comunitat, caldrà abordar els «problemes estructurals i les llums i ombres del model turístic» de les Illes. Amb tot, la portaveu nacionalista ha dit que el seu grup «comparteix el discurs i plantejament que fa Armengol, d'un model de canvi al qual aspira MÉS per Mallorca». Finalment, ha assenyalat com una «bona notícia» l'anunci de la cap de l'Executiu autonòmic sobre l'augment de pressupost per a personal als Espais Naturals de la Comunitat.

Des de Podem, Laura Camargo, ha lamentat del discurs que ha oferit la presidenta del Govern, Francina Armengol, la «falta de concreció sobre quin ha de ser el rumb del vaixell» en aquesta legislatura. Així ho ha manifestat als mitjans de comunicació, pocs minuts després d'escoltar la intervenció de la presidenta balear al Debat de l'estat de la Comunitat. «Volem saber cap a on anam i saber quines respostes s'estan donant a la comunitat educativa; on existeixes problemes com la falta de professors per atendre nins amb necessitats especials», ha especificat sobre aquest tema la portaveu de Podem.

Així, Camargo també ha lamentat que la presidenta tampoc hagi parlat d'altres assumptes com la pobresa o sobre quines són les pautes que s'han seguit per «no restringir tant a les persones que volen accedir a la renda garanteix». Així i tot, la portaveu de Podem ha considerat positiu que Armengol hagi fet una «esmena» a les polítiques que va dur a terme l'ex president, José Ramón Bauzá, en la passada legislatura.

El portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha estat més positiu amb la intervenció de la presidenta i ha assenyalat que «comparteix» el discurs de la presidenta del Govern, que ha estat «eminentment social i a favor de les polítiques que tenen com a objectiu les persones i també el medi ambient i el paisatge». Així ho ha valorat Martí després de la intervenció d'Armengol al Debat de Política general, qui ha coincidit amb la presidenta en què les Balears «no han de ser dependents» del que passa a Madrid, al mateix temps que ha assenyalat que espera que aquest dimecres es posi més èmfasi a les prioritats que té l'illa de Menorca.

La diputada de Gent per Formentera (GxF), Sílvia Tur, ha considerat aquest que la intervenció de la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha estat «excessivament optimista» sobre les polítiques mediambientals dutes a terme pel Govern. Així, Tur ha assegurat que ha estat un discurs «que té aspectes que s'ajusten a la realitat, però uns altres d'excessiu optimisme» i, en aquest punt, ha concretat que li ha semblat massa optimista la presidenta «a l'hora d'abordar la situació de pressió turística que hi ha a les Illes».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Comèdia, fa 4 dies

Res, la comèdia de sempre. Més i Podemos remugaran un poc i finalment votaran a favor de tot, i s'ha acabat.

Valoració:1menosmas
Per Francina no vals, fa 4 dies

Francina o lleves palades de ciment o
el pp vendrá i en posarà el triple.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris