Partly cloudy skies
  • Màx: 29°
  • Mín: 18°
19°

El GOB denuncia el Govern davant la Comissió Europea

24252

El GOB recorda que cal protegir la zona perquè «facilita la implantació de projectes de gran extensió, com parcs fotovoltaics i línies d'alta tensió».

22-09-2016 | Arxiu UH

El GOB ha remès a la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea un escrit de denúncia davant la manca de protecció de Sa Marina de Llucmajor per part de les autoritats balears. 

Contingut de la Directiva d'aus silvestres

La Directiva d'aus silvestres aprovada pel Parlament Europeu estableix que els estats membres prendran totes les mesures necessàries «per preservar, mantenir o restablir una diversitat i una superfície suficient d'hàbitats per a totes les espècies considerades prioritàries», i entre aquestes mesures imposaran en primer lloc la creació de zones de protecció (ZEPA). La Directiva estableix que per a la classificació de zones de protecció es tindran en compte especialment les espècies en perill d'extinció.

Dades científiques per protegir la zona

El GOB denuncia en un comunicat que ha reclamat en quatre ocasions la declaració d'una ZEPA (Zona d'Especial Protecció per a les Aus) a Sa Marina de Llucmajor des del 2011. En aquest sentit, el grup ha aportat a la Conselleria de Medi Ambient dades científiques que demostren que la zona compleix els criteris internacionals per a la declaració de zones de protecció per a les aus, perquè «es troba entre les 5 més importants per a la milana en el marc de la nostra regió NUTS (Balears, Catalunya i País Valencià)».

Torres d'alta tensió i parcs fotovoltaics

Aquesta zona facilita la implantació de projectes de gran extensió, com parcs fotovoltaics i línies d'alta tensió. Aquests projectes, en el cas que es duguin a terme, «suposaran la instal·lació de 110 torres d'alta tensió de 40 metres d'alçada (com la Seu de Palma), quan tenim una línia d'alta tensió ja feta que s'infrautilitza com una línia de mitja tensió i només dóna electricitat a cinc abonats, i de parcs fotovoltaics que ocuparan una extensió de 70 camps de futbol, quan tenim sostres de polígons i zones degradades per donar i regalar».

Tant el Gob com la Plataforma Ciutadana Alta tensió a Llucmajor consideren que la Conselleria de Medi Ambient «està incomplint la seva responsabilitat de declarar una zona de protecció especial (ZEPA) per atendre les necessitats de conservació de la milana, espècie en perill d'extinció, i donar així compliment al que estableix la Directiva d'aus».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aquest govern no actua, fa 3 dies

Aquest conseller o passa de tot o està dormit.

En fi.

Ben fet.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris