Partly cloudy
  • Màx: 30°
  • Mín: 21°
23°

La ruïna on ens voldrien dur els gonellistes

«Catalunya i València son un mercat interior potent, som els principals clients entre nosaltres. I el món econòmic actual ha d’estar molt per davant de qualsevol altra activitat que ens pogués distanciar. Amb les batalles passades no hem guanyat res en 30 anys, ni Catalunya ni València, només distanciar-nos. Hem de treballar en tot allò que ens uneix, en resoldre problemes comuns i en allò que ens beneficia».

Aquestes paraules, tant de sentit comú, no són de cap dels sospitosos habituals. Les va pronunciar, en una entrevista, publicada a La Vanguardia, José Vicente Morata, president de la Cambra de Comerç de València.

Això és el que han aportat aquests separatistes interiors que al País Valencià s'anomenen 'blaveros' i que a Mallorca es diuen 'gonellistes'. 30 anys perduts. 30 anys tudats, 30 anys de ruïna econòmica per als valencians. 30 anys perdent possibilitats de fer negoci. Aquesta és la gran aportació dels qui, per ignorància o mala fe, han volgut posar barreres entre les terres germanes del País Valencià i del Principat de Catalunya.

L’entesa democràtica i fraternal entre dos grans motors econòmics com Catalunya i el País Valencià, provocava pànic a les estructures de l’estat espanyol després de la mort de Franco. Unes estructures, recordem-ho una vegada més, que no patiren variacions internes essencials durant l’anomenada 'Transició'. No diguem si al binomi més pròsper de l’estat li afegies la gallina dels ous d’or anomenada Balears.

És per això que, des de l’estat, s’impulsa des de fa molts anys una guerra bruta contra qualsevol intent d’entesa entre els Països Catalans.

Una guerra bruta especialment cruenta –de moment- a la franja més prima, o sia, al país dels valencians.

Una guerra bruta iniciada per Fernando Abril Martorell des de les clavegueres de l’Estat, que inclou la creació del moviment sòcio-polític conegut com a 'blaverisme', la utilització (i tolerància) de la violència i la neocolonització del País Valencià amb les implicacions nefastes per als valencians que això ha comportat.

El blaverisme va ser, un moviment utilitzat per l’Estat per debilitar el catalanisme progressista de valència, que quan ja no els ha estat útil l’han desmuntat sense gaire feina.

La violència ha tengut i encara té un paper importantíssim en l'esdevenir polític del País Valencià. El terrorisme espanyolista a valència ha agredit centenars de militants d’esquerres i nacionalistes, ha posat bombes, a les cases de Sanchis Guarner i Joan Fuster, ha assassinat gent, i han condicionat la vida política valenciana. En canvi, mai ha ocupat les portades dels mitjans estatals. Mai s’ha exigit a ningú la condemna explícita de les activitats criminals dels terroristes blavers... i, per descomptat, mai no s’ha il·legalitzat cap formació política ni cap mitjà de comunicació dels que han donat suport explícit a aquestes expressions de violència. Mai.

Aquest és l'escenari que voldrien importar a Mallorca els gonellistes. Un escenari que rebutjam la immensa majoria de mallorquins i mallorquines.

El rebutjam per sentit comú. I també per interès.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Arnau Sorell, fa devers 9 hores

Tomeu Martí, no saps de lo que xerres. Ni saps lo que és economia ni comerç.

Valoració:-4menosmas
Per ergo, fa 1 dia

Unaperaqui.- Naturalmente que puedes decir lo que quieras, solo faltaría. Evidentemente, estoy a años luz de tus ideas.

Yo soy bastante menos que tú. Solo mallorquín.

Valoració:0menosmas
Per Guiem, fa 1 dia

Tomeu
T'has demanat , perque la majoria de empresaris grans de catalunya no son independentistas, o al manco no ho diven publicament?
Sencillament tot lo que fa Catalunya, ho ven poc mes o manco, un 60% a la resta de España, un 25 % de consum propi i la resta ho exporta al resta del mon

Valoració:-7menosmas
Per Joan, fa 1 dia

Fas pena. Fas llàstima. Fas plorera!!!

Lo millor q he sentit enguany!! molt bona!

Valoració:-7menosmas
Per mierdileño, fa 1 dia

Balears, valencians, i catalans, sempre agermanats contra es feixisme espanyolista.

Valoració:11menosmas
Per Tià, fa 5 dies

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista.

Valoració:-13menosmas
Per unaperaqui, fa 5 dies

@ergo: parles d'odi... no serà del que traspua el teu escrit?
Soc catalana de Mallorca, i lliure de ser-ho, dir-ho i defensar la meva identitat i nació sense estat.

Valoració:7menosmas
Per ergo, fa 5 dies

Saltor D.- Catalanes lo serán los tuyos. Yo, ni quiero, ni puedo, ni sé. Me dan asco los renegados, los colaboracionistas, los traidores a su tierra mallorquina, los llepaculs, los que se sienten inferiores, los que se dilatan ante los descendientes de los invasores del norte, los que viven a base de subvenciones con el cachondeo de la lengua etc. etc.

Lo seras tú. Yo de ninguna manera y más viendo el odio que genera esta gente. Si fuesen, míos, te los regalaba sin contra prestación.

Quiero y soy libre, no quiero imposiciones de nadie. Ni nadie que me diga lo que tengo que ser, pues lo sé de memoria. Mallorquín y por lo tanto español. O sea un facha y un gonella, según los insultos que tenemos que soportar, por parte de auténticos....... (ponle el adjetivo que quieras)..

Valoració:0menosmas
Per pep, fa 5 dies

Quina llàstima de Mallorca i els seus mallorquins amb aquest panorama de no concordia embravida per la ignorància i el nacionalisme espanyol.
Mantenc la esperança en les noves generacions...

Valoració:16menosmas
Per Saltor D., fa 5 dies

A Balears sóm catalans, i per això PARLEM, ESCRIBIM I LLEGIM EN CATALÀ.
I davant els gonelles i forasters NO ENS AMAGUEM.

Som Illencs, som catalans !!*!!

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris