Partly cloudy
  • Màx: 29°
  • Mín: 17°
19°

Canviar l'ordre dels factors

L'equació de l'esquerra (simpàtica i enrollada) espanyola ha estat, durant els darrers cent anys, proposar a les esquerres 'perifèriques' (catalanes, basca i gallega) una aliança amb l'objectiu comú de fer d'Espanya un Estat més progressista i, per tant, més sensible a la pluriculturalitat, plurilingüísme i, fins i tot, a la plurinacionalitat. L'estratègia mai no ha acabat d'anar bé.

És hora de canviar l'ordre dels factors. Cal que l'esquerra simpàtica i republicana espanyola ajudi les esquerres 'perifèriques' (sobretot a les que ho tenen més a tocar) a construir la seva república. Segur que, una vegada constituïda, per exemple, la República catalana, serà molt més fàcil construir l'espanyola. Per dos motius, primer perquè la catalana servirà d'exemple. Segon, perquè els republicans catalans seran solidaris i ajudaran els seus amics republicans espanyols a construir la seva pròpia república.

En aquest cas el canvi en l'ordre dels factors tampoc alterarà el producte: que els ciutadans catalans per una banda i els espanyols per un altra, siguin més lliures i feliços.

Perquè és aquest l'objectiu, no?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lloba, fa 11 dies

Bona perspectiva, la que proposa l'autor. Ara només cal que els de Més deixin de ser un partit amb mera vocació regionalista i amb voluntat de pacte amb els partits sucursalistes i que després l'esquerra espanyola, quan els de Més hauran desfet l'embull que duen dins el cervell, els doni el suport que demana l'autor de l'article.

Valoració:2menosmas
Per dudas razonables, fa 11 dies

Cuando primeramente te llaman idiota, no. Es devolver la pelota en buenas condiciones.

Valoració:-1menosmas
Per Andreu Miquel, fa 11 dies

Mamarracho no és un insult?

Valoració:1menosmas
Per dudas razonables, fa 11 dies

Yo no te insulto, mamarracho. Pero no me lo explicas. Además, todo es de los Serra. ¿O no?.

Pero ante el hecho, calláis como bellacos.

Se miente como tal, pero se calla cuando se debería hablar.

Valoració:-1menosmas
Per Soci d'Ona, fa 12 dies

A l'idiota que tot lo dia està amb lo de la ultima hora, a veure si s'entera d'una vegada: Ultima Hora la gestiona el Grup Serra i el dBalears l'Associació Ona mediterrània, així que si no te sap molt de greu ves a demanar-ho al Grup Serra.

Valoració:2menosmas
Per dudas razonables, fa 12 dies

Si ha llegado la hora de cambiar los factores, ¿por qué no empiezas tú a hacerlo?.

Menos predicar y más trigo.

¿Por qué ULTIMA HORA se edita en castellano?

Valoració:-1menosmas
Per PepPG, fa 12 dies

L'argument seria incontestable si realment l'objectiu prioritari de l'esquerra espanyolista fóra desterrar la monarquia, l'absolutisme i el jacobinisme centralista. Veig que el l'esquerra simpàtica i enrollada s'enmiralla més en aquella dita utópica que voldria una "España Roja antes que rota".

El camí a la República Catalana s'està gestant des de plantejaments transversals que fan possible assolir un objectiu de llibertats i d'interessos comuns que situen el un altre pla de lluita política l'enfrontament de entre dreta i esquerra. Això perquè l'esquerra independentista catalana perceb amb intel·ligència que el llast de l'estat espanyol fa molt més difícil avançar polítiques anticapitalistes.

Valoració:3menosmas
Per Francesca, fa 12 dies

Jo ho esperaria de ben assegut.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris