Partly cloudy skies
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
17°

7.413 vots

S'ha repetit tant la xifra que ja me l'he après. Són els vots que va obtenir la candidatura al Congrés de Diputats de Sobirania per a les Illes.

La xifra s'ha repetit fins a la sacietat. En general per fer-ne befa. Per il·lustrar que el sobiranisme illenc és cosa molt minoritària. S'ha considerat minsa o directament ridícula.

Per respondre/rebatre aquestes 'opinions' podríem al·legar que es tractava d'una candidatura bastida en pocs dies, que en cap cas representava la totalitat del sobiranisme, que MÉS, definint-se com a 'ecosobiranista' havia obtingut més de 60.000 vots a les autonòmiques. Podríem cometre la impostura que cometen molts altres de parlar d'una majoria silenciosa' a arrogar-nos d'un sol cop tota l'abstenció cap al bàndol sobiranista. Podriem referenciar-nos en mobilitzacions populars massives...

En realitat, el que convé és acceptar els resultats electorals com la mesura del pes de cada opció política. A canvi, obviament, cal reclamar que això sigui sempre així.

I que, quan un dia (i més tard o més prest, arribarà) el sobiranisme sigui majoritari a les urnes, tots aquests que repeteixen com a beneits 7.413 vots, 7.413 vots. No tan sols acceptin el resultat, sinó que defensin que s'implementi el full de ruta proposat pels guanyadors.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per IB3 en català!, fa 9 dies

15h 30', 19-9-2016: IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:0menosmas
Per arg, fa 9 dies

1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:-17menosmas
Per En Toniet, fa 10 dies

Es compre enrere des catalanisme a ses Balears esta molt avançat..! Sempre son es mateixos en trenta Anys .. cuatre replegats
Mallorquins i Balears sempre..! Des Pastissos catalans ni somiant , aixô es un invent politicament molt intencionat.
Pancatalanisme de una puta vegada Arruix .. fora de sa nostra Terra ..barco

Valoració:-8menosmas
Per Lluís Segura, fa 10 dies

El company David Abril escriu:
"armar un front comú social i polític que vagi més enllà d’una reivindicació que ja comença a ser unànime, la d’un sistema de finançament just, i abasti tot allò que calgui per acabar amb una ofensa que ens converteix en ciutadanes i ciutadans de quarta categoria d’un Estat que ens menysprea permanentment. No podem esperar a veure què passa a Madrid, hem acabat la paciència."
Be, a això jo li dic "Sobirania", i ho entenc com la unió de tots els que fa temps que sabem que "España no te remei", tant si som de dretes com si som d'esquerres. Mentre continueu vetant al sobiranisme de dretes, aquest discurs, amic David, te poca credibilitat. Si per desembre hi ha eleccions, cosa probable, ja veurem si aquesta vegada sí que en sabem o si tornarem a posar l'excusa que ja ho varem provar en el passat i no va funcionar.

Valoració:4menosmas
Per deman, fa 10 dies

Creo, si mis cuentas no me fallan, que Franco murió hace 40 años.

Es totalmente cierto que en aquel tiempo todo funcionaba en castellano, pero a nivel de calle el mallorquín, como lengua vehicular nunca fue prohibida. En los patios de los colegios, se hablaba en mallorquín, pese a que en clase todo se desarrollaba en castellano.


Creo que con tu respuesta no aclaras lo que quiere saber uno que se firma "tururu",

Valoració:0menosmas
Per Goriet, fa 10 dies

En Yuanito no sap escriure en castellà, "la lengua del imperio".

Valoració:1menosmas
Per Mallorca, fa 10 dies

Ultima hora se edita en castellano porque por desgracia, la mayoria de mallorquines fuimos escolarizados obligatoriamente en castellano i porque el regimen fascista de Franco perseguia el uso público del mallorquín o catalán.

Valoració:0menosmas
Per tururu, fa 10 dies

¿Por qué ULTIMA HORA se edita en español?

Valoració:0menosmas
Per Yuan, fa 10 dies

Personalmente creo que no hay ningun problema en ser una opcion minoritaria y poco aceptada... el ridiculo viene cuando uno se comporta como si fuese la mayoritaria (por ejemplo llamando clam a reuniones de amiguetes) o peor aun.. como si fuese el pueblo superior que esta llamado a ocupar la tierra prometida... de pena.

Valoració:0menosmas
Per unaperaqui, fa 10 dies

Doncs si, sóm 7.413, i?

Gràcies, Tomeu! Encara que siguem (de moment) pocs, seguirem lluitant. I amb el cap ben alt!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris