Partly cloudy skies
  • Màx: 28°
  • Mín: 18°
20°

Crítiques a l'OCB

Com un tir per l'esquena. Així ha caigut a l'Obra Cultural Balear l'article a l'Ara Balears d'un destacat militant de MÉS per Mallorca en el qual es vessen crítiques molt greus a l'entitat i comparacions ben odioses.

Es considera que aquest tipus de crítiques cal fer-les arribar pels canals interns de l'entitat i no de manera pública. De fet, des de l'entorn de l'OCB, totes les crítiques a la gestió de MÉS per Mallorca a les institucions, fins ara, s'han fet arribar a la direcció de MÉS de manera no pública.

D'altra banda, són molts els socis de l'OCB que recorden que l'única entitat que ha treballat en l'àmbit de la interculturalitat ha estat, precisament, l'OCB. Cal recordar en aquest camp la campanya de parelles lingüístiques, la campanya 'Visc(a) Mallorca', la campanya 'Cafè per la Llengua', la campanya 'Tots plegats', la campanya de dinamització lingüística a les barriades de Palma (en col·laboració amb l'ajuntament), els quatre festivals MallorcaMón, organitzats conjuntament amb les organitzacions de senegalesos, marroquins, argentins, algerians, gitanos, nigerians, colombians, malians i uruguians...

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Cinisme espanyolista, fa 2 dies

Té collons que els fanàtics espanyolistes tenguin el cinisme de parlar d'"inyecciones" de milions d'espanya a Catalunya, d'on expolia cada any 26.000 milions d'euros.
A les Balears ens n'expolien 3.500.
De l'any 1985 ençà, espanya ha espoliat a la Nació Catalana (Balears, València i Catalunya) el Pla Marshall multiplicat per 21, com molt bé demostra Pere Sampol en la seva obra "Espanya no té remei".
Cínics que sou!

Valoració:0menosmas
Per ESPANYA ens roba, fa 4 dies

ESPANYA ens ROBA

El Estado ha inyectado un total de 58.814,5 millones de euros para dotar de liquidez a Cataluña desde el año 2012 para afrontar sus problemas de financiación, lo que supone el 28,9% del total de recursos puestos a disposición de las comunidades autónomas, según los últimos datos del Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas en funciones.

De esta forma, Cataluña se convierte en la comunidad que más fondos percibe de toda España. Del importe total, 49.499,9 millones se corresponden con los mecanismos extraordinarios de financiación. Así, tres de cada diez euros de financiación autonómica son para la comunidad autónoma que preside Carles Puigdemont.

Hacienda destaca que, además de permitir financiar vencimientos de deuda en un contexto de mercados financieros prácticamente cerrados, los mecanismos adicionales de financiación han tenido “efectos beneficiosos” para la economía real de Cataluña, cuyos proveedores, incluyendo entidades locales, han recibido directamente a través de estos mecanismos 21.556,3 millones de euros hasta el cierre de agosto.
Debido a la distribución del gasto en servicios fundamentales en Cataluña, el 62,2% del gasto de proveedores va destinado a Sanidad; un 2,8% a Educación; otro 4,8% va a Servicios Sociales y el 30,1% al resto. Esto supone que el 69,9% de los gastos de proveedores entre 2012 y agosto de este año se ha destinado a servicios públicos fundamentales.
Estos mecanismos, que permiten afrontar el pago de la deuda comercial de las comunidades autónomas, y las modificaciones legislativas implantadas para reducir el periodo de pago a los proveedores de servicios públicos, han permitido que el periodo medio de pago a proveedores de la comunidad se sitúe en el mes de junio en 38,44 días. La media de este periodo en el conjunto de las comunidades autónomas es de 46,49 días.
Cataluña dispondrá de 17.500 millones del sistema de financiación
Por otra parte, Cataluña dispondrá en 2016 de 17.493,76 millones de euros en concepto de recursos del Sistema de Financiación sujetos a liquidación, lo que supone un incremento de más de 2.000 millones de euros respecto al año anterior.

Valoració:3menosmas
Per Uep ...!!, fa 4 dies


No era sa nostra intenció insistir en es tema, però un abnegat visitant d'aquesta pàgina insisteix. PERPINYÀ, França, no vol esser catalana, com no ho vol esser La Vall d'Aran ni cap des veïnats de sa Comunitat Autònoma dets hereus intel•lectuals d'es Molt Honorable gran "xoriso" d'en Pujol i es seu clan, que fan no rés des clan de La Paca. Ja varem advertir que si mos interessaven pes tema és perquè es més que subtil “convit” a sumar-se as PROCÉS inclou a Balears, i per tant mos afecta.
Ses fonts de sa notícia són plurals i indiscutibles. Aleix Renyé, des de França, ho reconeix as diari propi catalanista "EL PUNT-AVUI. CAT". Per no deixar ses coses a mitges, com que mos fan sa contraria, publicarem demà si Déu ho vol sa nova barbaritat a sa que s'aferren es partidaris des PROCÉS separatista orfe de qualsevol argument de pes. Sa pretesa i anacrònica identificació des territoris de s'antiga "Llengua d'Oc" (sa branca romànica occitana de sa que segles després esdevendrà una primera noció diferenciada des català que avui se parla a part de Catalunya) amb sa molt posterior noció de "Catalunya", feliç circumstancia que no només pretén expandir una inexistent influència catalana (‘’’CATALOCCITÀNIA’’’). Es nom encara no està consensuat, perquè hi ha diverses propostes. Mai s’havia vist en historiografia es fet de batiar una realitat passada amb un concepte nou i revolucionari que perverteix es fets comprovats. I què tal "TRESPERCENTLÀNDIA"...????
Lo que s'amaga darrera va molt més enllà pretenint extrendre sa gènesis i es drets des vassalls catalans a mitja Espanya i mitja França !!! . Toc•Toc va vigilar un dia sencer sa virtual "embaixada" catalana a Perpinyà constatant sa seva absoluta inoperància. Sa delegació de "La Generalitat" més pròxima a Catalunya de totes ses que va impulsar a reu del món (Portugal acaba de negar-lis s'embaixada per no reconeixer-los). Així i tot, ses partides de "La Generalitat" en favor de sa retolació des carrers de Perpinyà i altres ciutats extrangeres ha estat milionaria i no ha donat cap ni un fruit.
///
EL BATLE DE PERPINYÀ RENUNCIA A ‘PAYS CATALAN'.
Jean-Marc Pujol prefereix es nom oficial ‘PYRÉNÉES-MÉDITERRANÉE'
///
"Després de participar dissabte passat en la manifestació per a reclamar que la macroregió de Tolosa del Llenguadoc –que engloba les comarques catalanes sota administració francesa– inclogui la denominació Pays Catalan, l'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, afirmava ahir a les xarxes socials que la millor denominació seria la geogràfica, Pyrénées-Méditerranée, que ja havia defensat abans de les mobilitzacions a les quals es va afegir al darrer moment. En un vídeo als seus comptes de Facebook i Twitter qualifica d'“identitària” la manifestació, en què van participar entre set i deu mil persones, i recomana que el terme Pyrénées-Catalanes sigui utilitzat només pel departament dels Pirineus Orientals (equivalent a una província), un dels tretze que estan inclosos dins la nova regió administrativa imposada pel govern de París des de principi d'any (...)". EL PUNT-AVUI. CAT.

Valoració:0menosmas
Per transcriptor ||*||, fa 10 dies

Fragment del discurs, amb ortografia obsoleta, de Jeroni Rosselló en els Jocs Florals de Barcelona de 1873

"Tinga lo nom de Catalunya, sia Catalunya la terra tota ahont la
nostra llengua se parla, y no hi hage per tots nosaltres mes qu'una
sola pàtria y una sola llengua, y aquesta cobrarà en galania lo que
la pàtria crexerà en grandesa."

Valoració:-9menosmas
Per Joan Capó, fa 10 dies

Els de MES creien que encara que pactassin amb Podemos tendrien el vot de la Terra, ja que el PI no es presentava. Però no varen comptar que hi ha un sector de l'electorat que mai votarà partits sucursalistes: o abstenció o votar una candidatura, que tot i la improvisació, va obtenir un resultat força digne.
Per cert, no he llegit cap anàlisi crítica sobre el resultat del pacte amb Podemos. Hi tornareu? Ja sabeu quants votants habituals vostres varen preferir quedar a ca seva en lloc de votar sucursalista?

Valoració:-1menosmas
Per Francesca, fa 10 dies

Aquest article d'en és propaganda per fer-nos menjar més podemos tant si en volem com si no en volem.

Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa 10 dies

Del blog "Etziba Balutxo..." de Bartomeu Mestre i Sureda

"[...]Jo mateix, nascut a Felanitx, sóc català. Tan català com Pere Oliver i Domenge, com Nadal Batle, com Miquel Bauçà o com Miquel Barceló. Ho som, talment l'algaidí Pere Capellà, en Mingo Revulgo, quan l'any 1935 escrivia: “Jo sóc mallorquí i és la meva glòria/ esser català per la meva història!”. Sóc català, perquè faig part de l'àmbit lingüístic, cultural i geogràfic que abasta la nació catalana[...]"


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/252182

Valoració:1menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa 11 dies

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:-3menosmas
Per Troba Trobat?, fa 11 dies

L'article d'en Trobat a l'ARA-BALEARS és, senzillament, posar pals a les rodes. És desmobilitzador. Una crítica demolidora; destructiva, sense cap alternativa en positiu. Tirar pedres a Tòfol Soler quan ha fet més en dos anys per deixondir consciències que Trobat en tota la vida. Fa 25 anys les concentracions i manifestacions de Barcelona eren de quatre mal avinguts que, fins i tot, acabaven a tocs. S'havien de deixar de fer? De cap manera! Per a Trobat no s'hauria de donar testimoni si no som més de... (quants, Trobat? 750? 100.000?). La convocatòria d'un acte a l'entorn de l'11 de setembre a Mallorca "mira massa Catalunya". L'OCB no hauria de banyar-se el cul. Tot això apunta, com els del Consell de Mallorca, a dir que el 31 de desembre s'ha de deixar de commemorar... després de gairebé vuit segles! Trobat, ets com aquell que cantava Facundo Cabral "ni d'aquí ni d'allà", així que "sigues feliç amb el carnet d'identitat!"

Valoració:1menosmas
Per 1 de enero, 2 de febrero, 3 de marzo, 4 de..., fa 11 dies

Més que un tret per l'esquena, en Trobat ha volgut pescar un raor amb un tret a la mar. El desconeixement de la realitat mallorquina i catalana és el resultat dels qui no són d'enlloc i, simplement, esdevenen criats de dos amos. Qui el patrocina?

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris