Partly cloudy
  • Màx: 29°
  • Mín: 16°
26°

PSOE, pel camí de l'abstenció?

Passen els dies i continuem sense govern.  Ens trobem dintre d'una inesperada treva política com a conseqüència de les eleccions gallegues i basques. Els principals partits estatals, així com els del País Basc i Galícia viuen bolcats en campanya intentant minimitzar els danys dins escenari polític amb un nou actor, PODEMOS. Recordem que encara no hi han fet la seva aparició en ambdues cambres autonòmiques.

Llavors dintre aquest panorama, les formacions polítiques posposen les seves cuites madrilenyes a l'espera de veure si els resultats dels comicis de dia 25 incideixen quelcom sobre l'actual insuportable immobilisme. Tots els partits? No. El PSOE lluny d'això, continua fent increïbles exercicis de malabarismes verbals i gestuals, demostrant que avui, la històrica formació socialista és qualsevol cosa menys una bassa d'oli.

És evident que Pedro Sánchez amb el seu "no, no i no!" sua de valent, no sols contra el PP, sinó especialment en l'intent de mantenir una mínima disciplina de partit. Els coneguts  barons socialistes: Extremadura, Castella-La Manxa, País Valencià, Andalusia... no hi ha dia que d'una forma o l'altra insinuïn la possibilitat d'abstenir-se al Congrés i propiciar d'aquesta manera la investidura de Rajoy.  Però aquesta lluita intestina no acaba aquí, perquè també s'hi afegeixen els famosos "gerros xinesos" socialistes, és a dir Felipe González i José Luis Zapatero, els quals s'hi apunten al festival, estrenyent encara més el cercle al voltant de Pedro Sánchez i el seu minso i feble equip.

Cap a on apunten tots aquests senyals més que evidents?, que per ventura al mes d'octubre la fèrria i arriscada estratègia immobilista del PP finalment triomfi, a costa d'un major debilitament socialista, que per descomptat liquidarà la carrera política de Sánchez.

I com afecta aquesta situació al PSIB? El posicionament incondicional de Francina Armengol en pro de Pedro Sánchez, però abanderant el seu pacte d'esquerres "a la balear", sens dubte que li passaran factura. Francina no ha encertat ni amb el líder a seguir, ni amb el model de pacte per formar govern a Madrid. Perquè senyors la capital  és diferent, es poden formar governs locals i autonòmics, amb totes les combinacions de sigles possibles, però no pel govern de l'Estat, aquest ha de ser sempre monocolor.

Conten una conversa entre Josep Maria Triginer conseller socialista de la Generalitat i el president Tarradellas. El primer justificava la necessitat de partir cap a Madrid on requerien la seva presència per afrontar una situació de crisi interna al PSOE. "Si és per això", digué Tarradellas, "no importa hi vagi, els socialistes a Madrid porten en crisi des de 1931!"

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris