algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Maria Antònia Font (STEI) nova presidenta de la FOLC

Dins el mes de setembre s'ha celebrat a Barcelona la reunió plenària de les organitzacions i entitats que formen part de la Federació d'organitzacions per la llengua catalana, la FOLC, que fa més de 10 anys que funciona. A la reunió hi eren presents entitats d'arreu del País com la Plataforma per la Llengua, la Federació per la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes a Catalunya Nord, L'Escola Valenciana, Els Amics de la Bressola, l'Associació Llengua Nacional, L'Associació cultural El Tempir d'Elx, els sindicats USTEC-STEs, la Intersindical Valenciana, l'STEI Intersindical, l'Assemblea de mestres i professors en català de les Illes Balears ...

Fins ara la presidència havia estat ocupada per persones representants de diferents organitzacions del Principat i del País Valencià com Joan Carles Martí i Diego Gómez del País Valencià o Carles Castellanos o Elisenda Romeu del Principat de Catalunya. L'STEI Intersindical hi participa des de la seva creació i n'ha estat sempre un membre actiu. La darrera assemblea de la FOLC ha renovat alguns càrrecs de la Junta i ha proposat que la presidenta, del 2016 al 2018, sigui M. Antònia Font, representant de l'STEI a la FOLC. Ben aviat la nova junta estarà en disposició de presentar la planificació d'activitats i accions d'aquest nou curs.

Les altres entitats de les Illes Balears que formen part de la FOLC són l'OCB, els Joves de Mallorca per la Llengua i l'Assemblea de mestres i professors en català de les Illes Balears.

La Confederació Intersindical d'STES promou una resolució en defensa de les llengües pròpies de l'estat

A proposta de l'STEI Intersindical, SUATEA Asturies, STEPV del País Valencià i STEG Galiza es va aprovar la resolució -que teniu mérs avall- a la reunió del plenari confederal dels STES, del qual l'STEI en forma part, i que es va celebrar a Madrid el cap de setmana passat. «Amb aquesta resolució volem que la força sindical que representa la nostra confederació tengui ben present el tema lingüístic a tot l'estat, ara que se senten novament vents que bufen a favor del plurilingüisme mal entès, que el que pretén és llevar protagonisme i força a les llengües pròpies dels territoris que siguin diferents del castellà» expliquen.

La Confederació diu també: «Hem de tenir en compte també que, a l'actualitat, tant per part del govern de l'estat, com dels governs autonòmics, es parla de consensuar un Pacte per l'Educació que doni estabilitat al sistema educatiu estatal i autonòmic, i nosaltres pensam que les llengües pròpies hi juguen un paper important en tant que són la clau de volta de les diferents nacionalitats que de moment formen part de l'estat, són pilars de la normalització lingüística i eines necessàries per a la cohesió social».

El text íntegre de la declaració diu:

«El Ple Confederal de STEs Intersindical reunit a Madrid dia 24 de setembre, es declara a favor que, en els territoris on existeixen llengües pròpies -com són el gallec, l'asturià, el basc i el català- aquestes siguin llengües vehiculars de l'ensenyament i llengües de comunicació interna i externa, que funcionin com eix vertebrador del sistema educatiu del seu territori, es garanteixi el coneixement de les llengües oficials i l'aprenentatge d’almanco una llengua estrangera, de manera que, des de l'escola, es pugui treballar per a la igualtat d'oportunitats i la cohesió socia»l.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vilera, fa mes de 8 anys

Pobre federació!

Valoració:-6menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Pero, como, ¿El STEI trabaja?

Valoració:-3menosmas
Per El poble, fa mes de 8 anys

Enhorabona i gràcies!
No us canseu de treballar que fa falta!

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente