Partly cloudy
  • Màx: 29°
  • Mín: 16°
18°

Les Balears a la coa en nombre d'universitaris

690

20-02-2014

Balears és la comunitat amb menys percentatge de joves universitaris ja que només té el 29,1%. La següent comunitat amb menys joves universitaris és Andalusia amb un 32,3%, segons l'Institut d'Estudis Econòmics, en base les dades publicades per Eurostat en el seu Anuari Regional 2016.

País Basc i Astúries són les comunitats autònomes amb major proporció d'universitaris entre la seva població jove, amb un 54,2% i un 52,9%, respectivament.

El 2015, un 38,7% de la població jove --amb edats entre 30 i 34 anys-- comptava amb estudis universitaris en el conjunt de països de la Unió Europea, mentre que a Espanya aquest percentatge s'eleva fins al 40,9%. No obstant això, existeixen grans diferències entre comunitats autònomes.

Al País Basc i Astúries, les segueix la comunitat de Madrid (50,8%), Navarra (47,9%), Galícia (45,8%), Aragó (43,5%), Catalunya (43,1%), Castella i Lleó (42,1%), La Rioja (41,7%) i Cantàbria (41,5%).

Per davall de la mitjana estatal (40,9%), se situa la Comunitat Valenciana (40,7%), Extremadura (40,6%), Murcia (33,5%), Castella-la Manxa (33,2%), Canàries (32,9%), Andalusia (32,3%), Ceuta (29,2%), Balears (29,1%) i Melilla (25,5%).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesc, fa 6 dies

Aquestes xifres son normals. Que Li espera a un graduat En El mercat laboral a Mallorca? Que quedi clar que a Mallorca es viu molt be pero hem de ser realistes, aqui no hi ha industria, tecnologia, I+D, etc.. aqui hi ha sector serveis per un tubo (hotels, cambrers, etc) i per aixo molts joves no volem anar a la universitat. A Madrid i BCN sense mollar cohets pero tenen mes oportunitats de fer feines mes qualificades i El ambient urba fa que estudiin mes els joves.

Valoració:1menosmas
Per LA DIARREA DEL ZAR, fa 7 dies

QUE SE'N VAGIN A ENSENYAR FORASTER A LA SEVA ADMIRADA FRANÇA, MODEL QUE eSPANYA SE SENT FRUSTRADA DE NO HAVER ACONSEGUIT IMITAR.

Valoració:0menosmas
Per Yuan, fa 7 dies

Quien ae matricularia en una universidad que financia proyectos de investigacion tan punteros como la extension de la ela bleda en los municipios de mallorca? Es para pensarselo el ir a harvard o a la uib... de pena. Eso es lp que pasa por tener universidades paletas y panca.

Valoració:0menosmas
Per Francisca Balaguer, fa 7 dies

Es una pena, pero es que a Mallorca mal vivim del turisme i molts de joves no volen deixar ca seva. Veuen que els seus pares no poden pagar los una carrera, i el que poden se'n van a Barcelona o a Madrid perque esl dona mes categoria i poden triar mes. Que hem de fer. A Mallorca la cultura pels joves no existeix. Tots els governs tenen doblers per fer carreteres, i coses per ells importants, pero fa uns anys les Biblioteques de barri funcionaven totes. La de Can Sales està tancada. Conec gent ben preparada i ara ha de fer o de cuinera o de venedora de llibres de text. Estic empagaida de ser Mallorquina. Jo als 60 anys me vaig treure el Diplomat Català, par el castellà i l'escric. Parla I escrit Frances I no me record del angles què vaig aprendre al 15 anys. Tenc cinc fills I si tres son universitaris I els altres dos,tenen feina precaria. Vaig fer feina sis anys, perque no volien dones casades. No vull dir res mes què no me Barat en ningú I eren els anys de Sa fam I monpare era un treballador en una enpresa què hi va fer feina tota la vida. No estam millor ara, hem de canviar si o si.

Valoració:6menosmas
Per Aferpu Nyetes, fa 8 dies

Figura´t qui es pot creure aquesta bubotada! Els immigrants espanyols, el que han de fer és aprendre Francès, ser menys cridaners i més cívics i procurar passar per francesos o d´una altra nacionalitat que no sigui la hispànica, que està bastant mal vista i amb motius de sobra.

Valoració:4menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa 8 dies

FRANCIA NECESITA CON URGENCIA 1.000 PROFESORES DE ESPAÑOL.

Valoració:-7menosmas
Per I tant!, fa 8 dies

La majoria de al.lotes i joves, no ténen il.lusió per hipotecar uns anys de la seva viďa estudiant, perquè saben que no hi ha gairebé sortida per una estudis.que costen esforç, temps i doblers pero que per contra, els proporcionarà un grau, licenciatura i diplomatura que és molt probable que no puguin exercir. Amb aquest panorama, ès ben normal que molta gent preferesquo aprendre un ofici.

Valoració:17menosmas
Per ddd@yahoo.com, fa 8 dies

Feines servilistes, de cambrer, de merda.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris