Partly cloudy
  • Màx: 23°
  • Mín:
20°

Una treballadora d'Acciona pateix greus represàlies per dur el vel islàmic a la feina

29952

Una treballadora d’Acciona pateix greus represalies per dur el vel islàmic a la feina.

13-02-2017

El jutjat social número 1 de Palma ha estimat la sentència interposada per una treballadora d'una companyia de l'Aeroport a qui se li va prohibir dur el vel propi de la seva religió (hiyab), ja que es considera que existeix una «vulneració del dret fonamental a la llibertat religiosa».

En la sentència, s'ordena a l'empresa al «cessament immediat» de «l'actuació contrària» a aquest dret fonamental, al restabliment de la situació anterior a produir-se la lesió, a abonar-li un total de 4.491 euros per les retribucions deixades de percebre per les diferents sancions de l'empresa i a indemnitzar-li amb 7.892 euros.

Cal destacar que l'empresa Acciona va sancionar la denunciant en diferents ocasions, entre finals del 2015 i principis del 2016, privant-la d'ocupació i sou per no acatar «les normes d'uniformitat».

Per la seva banda, l'empleada va argumentar que aquesta situació va alterar «greument» el seu estat «psíquic i emocional». «Durant aquest temps he patit un avortament; havent-me causat tot això un dany i perjudici moral irreparable», va exposar al moment de la denúncia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per susana, fa devers d'un mes

estimada senyora!!!!! si no li agrada la manera de viure i integrar-se en Espanya / Mallorca .......pot anar-se en qualsevol moment. ens ferà un favor. I es pot dur tot la seva família

Valoració:5menosmas
Per Miquel, fa devers d'un mes

Si no la acomiaden, aquesta no s'aturarà amb poder dur el vel. Després farà el Ramadan i no voldrà treballar i s'anirà aferrant a l' Alcorà per fer de les seves.
Jo de Acciona recorreria la la sentència, que tanbé pareix mentida que un jutge pugui ser favorable a botarse els reglaments. I si tornassin a perdre, l'acomiadament és lliure i les indemnitzacions són molt barates.
I s'en ardaran prou, de tornar fitxar musulmans.

Valoració:4menosmas
Per Tinc dret, fa devers d'un mes

Jo demà deixaré la meva feina al registre d' un centre oficial perquè necessito confessar-me d'un pecatot de la carn que he comès.

Valoració:7menosmas
Per idò, fa devers d'un mes

Se la despide ipso facto, aunque se le tenga que pagar indemnización. La empresa, saldría ganando mil veces. Muerto el perro, muerta la rabia.

Valoració:6menosmas
Per "Castella mos roba", fa devers d'un mes

Això ès una pasterada (una "pifia" en castellà).
No sé com gent que se suposa que tenen Batxiller i són universitaris facin aquestes pasterades.


Primer, els mahometans no estan obligats a dur "chilaba", ni turbant, ni vels, ni mocadors, ni burca, etc.

Valoració:9menosmas
Per Maria, fa devers d'un mes

A França està prohibit dut vel a les escoles i oficines públiques o obertes al públc.
I si una alumna o treballadora té una malaltia i ha de dur el cap tapat per sofrir d,'alopècia, ha de presentar un certificat metge al centre de treball o escola, per poder dur el mocador

Valoració:9menosmas
Per Quinahumil.liacio, fa devers d'un mes

Segur que és el seu home, el la obliga a dur el vel. I posats.a ser "masclistes" també la hauria de mantenir i fer que feixàs la plaça per algú menys "religiós"
I ara diu un musulmà pels informatius "que ens anem acostumant".

Valoració:5menosmas
Per Ferragut, fa devers d'un mes

Un rosari és un símbol religiós, un mocador és un símbol de opressió masclista.

Valoració:12menosmas
Per O tots moros o tots cristans, fa devers d'un mes

No dur vel no és cap pecat per les dones musulmanes. I si una empresa obliga els seus empleats a dur uniforme, seria una falta cap a la resta d'empleats que es concedis un permís especial a una senyora mussulmana ,per a modificar el seu uniforme.
I el que ha passat és que ha aquest cas ha acabat als tribunals i la dona l'ha guanyat i ara, Acciona l'haura d'indemnitzar i tornar admetre.
Ja ho sabem els catòlics practicants. També poden arribar tard a la feina si és que sbans han anat a Missa.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris