Partly cloudy skies
  • Màx: 27°
  • Mín: 17°
16°

Hila anuncia una «gran llista» de potencials projectes gràcies a l’impost turístic 

24226

Torres del Temple.

11-07-2014

El batle de Palma, José Hila, ha anunciat que la capital balear té una «gran llista» de projectes perquè puguin ser finançats amb l'impost turístic sostenible, al mateix temps que ha dit que «li pareix una gran notícia que aquests 32 milions d'euros estiguin disponibles per a invertir en la millora de la destinació turística».


Així, el primer edil ha concretat que es tracta d'iniciatives de caràcter patrimonial, cultural i de dinamització de la ciutat, de formació per a l'ocupació i de millora d'infraestructures hidràuliques de la ciutat, que seran presentades perquè optin al finançament dels més de 30 milions d'euros que han estat recaptats amb l'impost turístic, que es va començar a aplicar des de el passat 1 de juliol.

«Palma té moltes necessitats d'inversió, i ara l'anam a cercar amb l'impost turístic», ha assegurat.
Referent als projectes patrimonials que necessita la ciutat, el batle ha posat com a exemple les Torres del Temple, «que estan tancades i que són un patrimoni de la ciutat que no podem perdre», ha assenyalat.
Així, el batle ha dit que també hi ha projectes de millora de l'espai urbà de Platja de Palma i de millora de la qualitat de l'aigua i de la xarxa hidràulica de la capital balear.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa devers 21 hores


Alerta mosques, balearets, que ja he llegit més d'una vegada que el "senyor" Montoro es comença a sentir molt interessat pels doblers que es puguin recaptar amb l'impost turístic.

Segur que aquests diners, si mai arriben, acabaran a Madrid. I si no, ja en parlarem.

Deia, un trobador occità de l'època clàssica, referint-se a la fam de doblers del clericat, que "Ni voltor ni milana no senten la pudor de la carronya abans que els eclesiàstics l'olor dels doblers". Per actualitzar-ho, canviau "eclesiàstics" per "polítics espanyols" i, "doblers, per "diners produïts als Països Catalans".

Aquest poema és en occità medieval, tan semblant al català, i sempre m'ha impressionat, pel que té de suggeridor, el mot que he traduït per "milana": "tartarassa", viu encara a certes zones del nostre domini.

Per què deu esser que aquest mot em suggereix la cara d'en Montoro?

Valoració:0menosmas
Per biel, fa 3 dies

No! un altre Palau de Congresos no!.

Valoració:3menosmas
Per M, fa 4 dies

Això me recorda una persona veinada, que tenia la seva parella que jugava i que al principi del mes, quan cobrava el seu sou, comprava el menjar per tot el més, pagava les escoles dels fills i resta de despeses domèstiques i l' altre quan havia tudat el seu propi sou i li demanava doblers, ja no trobava res pel seu vici. Que invertesquin els doblers aviat i rendesquin comptes als ciutadans quan ja estigui tot gastat, abans de que els ponentíns s'en ho duguin cap a casa seva

Valoració:4menosmas
Per On s'ha vist?, fa 4 dies

Destrossam una illa per pagar a Madrid.

Valoració:6menosmas
Per T, fa 4 dies

Si som beneits,els aborígens d,aquesta colònia,que amb l,ecotaxa,a mes es paga IVA,i no torna,no.

Valoració:5menosmas
Per Malpensat, fa 4 dies

Cert, Colobra. En Montoro va derrera els doblers de la Ecotaxa i, està pensant la manera de pispar-nos-los. Més els convindria als governants no parlar-ne tant, invertir-los en les millores considerin més necessàries i llavors, quan ja s'hagin gastat, comunicar-ho al poble. És trist, però es així.
Ara, als informatius d'una televisió estatal, s' està parlant de "l'immèns deute de les Balears a l' Estat Espanyol" i en canvi de lo bé que va Madrid i això vol dir que ens volen fer alguna de molt grossa.

Valoració:7menosmas
Per Pepet, fa 4 dies

Una gran llista que es quedarà en no-res, perquè la major de la mal anomenada ecotaxa acabarà revertint en inversió a favor de la patronal hotelera. Ja m'agradaria, a mi, que la recaptació servís per adquirir torres de defensa i finques, però no ho faran. L'únic segur que és el foraster Hila no serà ningú d'aquí a un any.

Valoració:1menosmas
Per Colobra, fa 4 dies

Madrid ens xuclarà molt més, i ens quedarem amb els roïssos. Com sempre!
Espanya sempre mos ensuma...

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris