Partly cloudy skies
  • Màx: 27°
  • Mín: 17°
18°

El discurs d'Armengol «tou» segons l'OCB i «flac» per al GOB

24218

La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la intervenció #DebatCAIB2016.

22-09-2016

Aquest dilluns i dimarts ha tengut lloc el debat de política general al Parlament. El discurs de la presidenta del Govern, Francina Armengol, a més de generar diverses opinions i reaccions entre els partits parlamentaris, també n’ha generat a entre la societat civil.

Des de l'Obra Cultural Balear (OCB) han considerat que la intervenció de la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha estat «tou» en referència a l'àmbit lingüisticocultural. En aquesta línia l'OCB ha assenyalat que ha faltat valentia en el discurs de la líder de l'Executiu. Sobretot, ha explicat Jaume Mateu, president de l'OCB, «hem trobat a faltar una referència més clara a tot allò referent a l'àmbit lingüisticocultural, per saber cap on pretén anar el Govern en aquesta matèria».

D’altra banda, el GOB ha titllat de «flac» el discurs d'aquest dimarts de la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol. Sobretot a l'hora d'abordar la inquietant pressió turística que estam patint a les Illes. En aquesta línia, el GOB ha assenyalat que considera una falta de responsabilitat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, davant la situació excepcional que estam vivint a les Illes no ha fet referència a cap possible política d'actuació davant aquesta situació límit. Des del GOB recorden que la situació de les Balears no permet la promoció de turisme sostenible o desestacionalització del turisme, sinó la posada en marxa de polítiques que posin fre a aquesta situació.

Des del sector de l’educació, UOB Ensenyament ha explicat que les declaracions referides a Educació de la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la intervenció d'aquest dimarts, «pequen d'un triomfalisme injustificat i perillós».
Des de UOB Ensenyament, denuncien que tot i que la líder de l'Executiu considera que «entre tots hem recuperat la normalitat a les aules» quan es va referir a l'Educació, la realitat és una altra. Així expliquen que, el pressupost d'Educació del 2016 representa un 19,27% sobre el total autonòmic, això és tan sols un 0,05% més respecte al darrer pressupost de l'era Bauzá i lluny del 24,3% del 2011, que s'havia de recuperar segons l'Acord de governabilitat.
Asseguren que esperen que el pròxim augment del pressupost d'Educació que anuncia la presidenta del Govern sigui més significatiu. «En tot cas, trobam a faltar que expliqui com convencerà a Madrid que ens concedeixi el règim fiscal especial, quan tots els governs autonòmics han fracassat en l'intent els darrers vint anys» han afirmat.
D'altra banda, «respecte a la normalitat que segons diu s'ha recuperat a les aules ens demanam a quines aules es refereix, tenint en compte el malestar que és viu als centres arran de les ràtios disparades, els barracons i la manca d'aules i centres escolars, l'excés d'interinitats, la LOMQE i les revàlides, les retallades persistents de les nòmines, etc.»

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xec, fa 6 dies

Pel que fa al govern, s'ha de dir que fins i tot sorprèn que funcioni tan bé i que faci tant.

El GOB (el GOB Mallorca, val a dir), UOB i altres organitzacions sembla que no tenen sa més mínima intenció d'evitar que el PPCs torni al poder d'aquí a 3 anys. Ells volen que el govern actuï pensant només en com volen les coses ells i res més, pensant només en s'avui, encara que representin organitzacions que han de procurar en es demà. Només estant instrumentalitzats per Podem i altres partits que no són al Govern es pot entendre aquesta curtor de mires.

Han pensat quin % es paga ara per deute? Clar que Podem els dirà "idò que no pagui deute es Govern!!", però justament ells no són des qui estiguin disposats a actuar de forma sobirana des d'aquí. Què pretenen fer quan ens deixin sense doblers per invertir ni tan sols el que s'inverteix ara en Educació? Sobirania fiscal? Tancament de caixes?? Quan apostin per mesures de desconnexió amb l'estat espanyol me'ls prendré seriosament. De moment només es guanyen organitzacions fent demagògia, i especulant constantment amb les possibilitats de seguir posant les bases d'un canvi de model, cosa que requereix tornar a fer govern d'acord (o sigui batre el ppcs, i alerta amb el PI, que ja ha demostrat que no els fa res tombar cap al PP encara que suposa formar part d'ajuntaments que donen suport entusiasta a juras de bandera) d'aquí a 3 anys.

Alerta amb les lectures superficials. La gent que més s'ha preocupat del medi, de l'educació i de la salut des de fa anys és a partits del govern, no ens deixem enganyar per gent que fins fa dos dies o no era aquí o només es preocupava del seu propi benestar. Ep, i com he dit: el dia que estiguin disposats a deixar de jugar i realment donin suport a la sobirania, ja començaran a ser creïbles quan xerren de no pagar deute.

Valoració:2menosmas
Per Xec, fa 6 dies

@T

Un dels significats de "flac" és: Dolent; mancat de la qualitat que pertoca.

Valoració:1menosmas
Per T, fa 6 dies

Flac?o magre?

Valoració:0menosmas
Per A si?, fa 7 dies

I en Bauzà que s´en feia cap, d´auto-crítica, amb un Govern tan terrorífic com va ser el seu? Almanco amb n´Armengol i el seu Govern de progrés, ningú se sent com un cristià en temps d´e Dioclecià, com li passava amb l primer, que si no s´era de la extrema-dreta franquista, ja era un sediciós i un potencial terrorista.

Valoració:3menosmas
Per Penós, fa 7 dies

Armengol, bla bla bla.
NI una sola autocrítica, ha de fer molta feina i ràpid.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris