Sunny
  • Màx: 22°
  • Mín: 12°
20°

Les xifres de producció de vi i raïm aconsegueixen superar-se

28870

La producció de vi a les Balears ha aconseguit un total de 60.013 hectolitres aquest 2016.

11-01-2017

La producció de vi a les Balears ha aconseguit un total de 60.013 hectolitres aquest 2016, això és un augment del 10,2% respecte a l'any anterior, que es produïren produir 54.454 hl, mentre que la producció de raïm ha batut el rècord del 2005 amb més de 9.000 tones.

Dels més de 60.000 hl, 29.616 corresponen a denominacions d'origen (DO) Binissalem i Pla i Llevant, que han produït un 9,3% més que el 2015, segons dades de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca.

Per la seva banda, Vi de la Terra Mallorca ha produït un total de 26.585 hl, un 10,6% més que l'any anterior.

Pel que fa a la superfície de vinya inscrita en el 2016, Vi de la Terra Mallorca abasta el 46,8% de la superfície total, la DO Pla i Llevant representa el 22,9%, i la DO Binissalem, el 21,9%.

A més, aquest passat 2016 la producció de raïm s'ha incrementat un 12,1% respecte al 2015, situant-se en 9.318 tones. El raïm negre ha estat el predominant, amb 6.512,6 tones.

En aquest cas les dues denominacions d'origen han estat responsables de 4.468 tones de producció. De fet, l'any passat es va batre el rècord de producció de raïm des del 2005.

Pel que fa a la producció de vi elaborat, el 44,3% correspon a Vi de la Terra Mallorca, seguit per la DO Pla i Llevant (27,38%) i la DO Binissalem (21,97%).

D'altra banda, Vi de la Terra Illa de Menorca representa el 2,57% de la producció; Vi de la Terra Eivissa, el 2,3%; Vi de la Terra Serra de Tramuntana-Costa Nord, el 0,79%, i Vi de la Terra Balears, el 0,25%.

El vi negre ha estat el predominant en l'elaboració, amb 26.722 hl en 2016, seguit del blanc, amb 18.369 hl (gairebé ha doblat la producció en deu anys), i del rosat, amb 14.922 hl.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià Bord, fa devers d'un mes

Haurem de fer alguna cosa perquè la producció no vagi bé. Perquè els bons mallorquins i grans espanyols, no podem consentir que els vins extremenys, aragonesos, castellans i andalusos, perdin ventes per mor dels mallorquíns.
Primer son els de Ponent de la Península. A això ho sap tot bon mallorquí sense arrels catalanes i que xerra el BÃlêáh i creu que el 1715, els catalans invadiren les nostres illes castellaníssimes desde vint mil anys, que el seu primer manament és estimar Castella i Extremadura sobre totes les coses, més que els propis fills, fíns i tot.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris