Ja s'han fet actes amb motiu de la celebració del 31 de desembre com a diada de Mallorca a Alcúdia, Algaida, Andratx, Campos, Esporles, Llubí i Son Sardina.
Els actes programats per aquests propers dies són:
Dimarts 27 de desembre
Sencelles: A les 20:30 hores Conferència '31 de desembre, a la fi Diada de Mallorca' a càrrec de Tomeu Martí, a la llar de la Tercera edat.
Binissalem: A les 19:30 hores, a la plaça de l'Esglesia, Feim País amb Llorenç Moyà, lectura del manifest a càrrec de Cantilena, que passarà el relleu a l'Agrupament Escolta Pedra Viva Lectura Poema Llorenç Moyà i en acabar, xocolata per tothom.
Calvià: A les 19:00, al forn Vell, carrer major, 39, projecció del documental 'L’autodeterminació damunt la taula', dirigit per Pere Sánchez i presentat pel Cercle Mallorquí de Negocis, a continuació lectura del Manifest, cant de La Balanguera i xocolatada.
Campanet: A les 20:30 a Cas Metge Dolç; penjada de l'Estendard acompanyada dels Xeremiers de Campanet, lectura del Manifest. Conferència 'El 31 de desembre els fonaments de la Mallorca actual' a càrrec de l'historiador Antoni Mas Fornés. Després, xocolatada.
Felanitx: A les 20:30, al carrer sant Alfons (Felanitx), glosada amb Maribel Servera i Mateu Xurí i concert amb GreSka, Garanya, PD Manex i espectacles de foc.
Inca: A les 19:00 hores, cercavila des de la plaça de Santa Maria la Major fins a l'Ajuntament acompanyats dels Xeremiers de Selva, lectura del manifest 31-D i del pregó a càrrec d'Andreu Caballero, cant de la Balanguera juntament amb l'Orfeó l'Harpa d'Inca. Finalitzarem la vetllada i encalentirem els ossos amb una xocolatada a ritme del grup Siurell.
Palma: A les 19:00 hores, taula rodona ‘Cap a una Diada Inclusiva’ a l’Arxiu del Regne de Mallorca. Hi participaran: Damià Pons (catedràtic de literatura catalana de la UIB), Lluís Apesteguia (conseller del Consell de Mallorca) i Aina Vidal (portaveu del grup Blanquerna). Moderarà Lila Thomàs. Ho organitza: Fundacions Ateneu Pere Mascaró i Emili Darder
Dimecres 28 de desembre
Búger: A les 19:00 hores, al Cine, Festa de l'Estendard amb lectura del poema La Colcada i mostra de música i dansa amb els joves de Búger.
Llucmajor: lectura del manifest al Claustre.
Palma: A les 18:00, sortida des de l'estàtua del Rei En Jaume, ruta de l'Estendard, conduïda per Gaspar Valero. Organitza: Grup Blanquerna.
Selva – Caimari: A les 19:00 hores, taula rodona, a l’Església Vella de Caimari. amb la participació de Cristòfol Soler (expresident del Govern) i Lluís Apesteguia (conseller). En acabar, hi haurà una mostra de ball de bot, poesia i combat de gloses. Concurs de coques salades amb premi sorpresa.
Dijous 29 de desembre
Artà: A les 20:30 hores, al Teatre d'Artà. Benvinguda dels xeremiers. Lectura del manifest unitari de l'Obra Cultural Balear. Xocolata amb ensaïmada. Cant de la Balanguera. Concert d'Andreu Vallori, deu anys en solitari. Organitza: Obra Cultural Balear
Montuïri: concert de Vers Endins a les 20:00 hores als baixos de l'Ajuntament, lectura del Manifest i cant de la Balanguera.
Sineu: Gran Diada des de les 10:30 del matí amb gincana,torrada, concert cercavila i Gala popular d'Endavant-OSAN.
A les 19:30 hores a la plaça Sant Marc, lectura Manifest, cant de la Balanguera amb el Cor parroquial, brufam amb cava i coca.
Palma: A les 20:30, Nit de la Cultura al Teatre Principal. Lliurament dels premis 31 de desembre.
El preu general de l’entrada és de 15€ i de 10€ si sou socis de l’OCB.
Divendres 30 de desembre
Palma: A les 18:00,Sortida del Passeig del Born. Manifestació 'Per un full de ruta sobiranista' (Plataforma 31-D).
'Per la plena sobirania de Mallorca, construïm els Països Catalans' (BUP).
Concert al Parc de les Estacions, amb les actuacions d'Al Mayurqa, Xarxa i Pirates Pirats.
Dissabte 31 de desembre
Búger: horabaixa, lectura del manifest i amollada de la bandera des de l'ajuntament i cant de La Balanguera.
Capdepera: A les 12:00 hores, penjada de l'estendard a la torre de sa Boira, parlament de Josep Terrassa i lectura del manifest del 31-D, ho organitzen: OCB, Cap Vermell i Tertulia gabellina i Oriental.
Altres
Marratxí: Dimarts 3 de gener, 17:30 hores, a ca ses Monges del Pla de na Tesa. Contacontes 'Ramon Llull i la muntanya màgica' i la 'petita història de Ramon Llull' a càrrec de Xisca Mulet, xocolatada i lectura del Manifest. A les 20:00 hores presentació de la 'Plataforma per un finançament just' a càrrec de Pere Sampol.
Vilafranca: Dimecres 4 de gener a les 18:30, a la Biblioteca de Vilafranca, 'Rondalla de Jaume I' i lectura del manifest.
"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.
Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."
(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)
Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.
Cadascun
d'aquests
és
un
feixista,
segons
en
"Tià"
fals.