Les institucions públiques de les Balears han reafirmat aquest divendres el seu suport polític i econòmic al poble sahrauí mitjançant un manifest a favor de l'autodeterminació del poble sahrauí i el compromís ferm en seguir donant suport humanitari a una població de més de 160.000 persones que viuen als camps de refugiats enmig del desert algerí.
En la presentació hi han assistit el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, el president del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Joan Verger i la presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPASIB), Catalina Rosselló.
Així mateix, l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí i el Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat varen organitzar un viatge institucional als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria), dels dies 18 al 23 d'octubre, i que va estar representada per 17 membres.
Segons han informat, la voluntat d'aquest viatge fou, d'una banda, sensibilitzar els representants polítics i la ciutadania que formaven la delegació de la situació que pateix el poble sahrauí i donar suport polític a la RADS (República Àrab Democràtica Sahrauí) que governa a l'exili. Igualment, també pretenia poder fer un seguiment dels projectes de cooperació contínua que desenvolupen als campaments el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, des del Govern de les Illes Balears i des d'AAPASIB.
Les institucions mallorquines, a favor de l'autodeterminació del Sàhara
Comenta
Normes d'ús
Avís legal» El contingut dels comentaris és l'opinió dels usuaris o internautes, no de dbalears.cat
» No és permès escriure-hi comentaris contraris a les lleis, injuriosos, il·lícits o lesius a tercers
» dbalears.cat es reserva el dret d'eliminar qualsevol comentari inapropiat.
Recordi que vostè és responsable de tot allò que escriu i que es revelaran a les autoritats públiques competents i als tribunals les dades que siguin requerides legalment (nom, e-mail i IP del seu ordinador, com també informació accessible a través dels sistemes).
Comentaris
Echo a faltar que todas estas personas no den el soporte del que hablan en Marruecos. O en el mismo Sahara. Por ejemplo.
Sí, i també del Tibet, de Kosovo i altres llocs,
però sobre Mallorca, res. Quina gent!
A més els saharians aquests són àrabs i mahometans, o sigui que eren i volen continuar essent colons.
I a noltros que ens importa el que pensa aquest fatxa maleducat?
ARRUIX!