Partly cloudy skies
  • Màx: 29°
  • Mín: 17°
19°

PAH: «El govern de progrés fa passes enrere envers l'habitatge digne»

24152

La Plataforma d'Afectades per les Hipoteques a Mallorca durant una concentració.

19-09-2016

La Plataforma d'Afectades per les Hipoteques a Mallorca, davant la «manca de mesures del Govern per garantir un habitatge digne», ha convocat aquest dimarts 20 de setembre a les 10:00 hores una concentració a l'entrada del Parlament.

Segons s'ha informat des de la Plataforma, «aquesta passada setmana el Govern espanyol anuncià que dóna per perduts 26.300 milions d'euros del rescat de la banca, que sumats a les anteriors ajudes no retornades sumen al voltant de 38.000 milions». D'altra banda, asseguren que «ens trobam amb un govern de progrés a les Illes Balears que fa passes enrere envers l'habitatge digne». «No sols no s'han pres mesures per pal·liar la situació d'emergència habitacional de milers de famílies de les Illes, sinó que l'únic recurs institucional, l'IBAVI, ha tancat les portes a les persones amb desnonaments imminents i sense una alternativa habitacional digna».

«Amb més de dues terceres parts de desnonaments de lloguer, les minses mesures estatals pels desnonaments d'hipoteca no suposen cap ajut a les persones que avui en dia no troben en el mercat lliure un habitatge d'acord a les seves possibilitats econòmiques i en especial en l'encariment dels lloguers conseqüència de l'increment de l'oferta de lloguer vacacional», han exposat des de la PAH

I han denunciat que, «davant la realitat de què els grans tenidors d'habitatge neguen l'ús social d'aquest, la Plataforma d'Afectades per les Hipoteques a Mallorca considera que la solució passa per recuperació d'habitatges tancats, en mans de les entitats financeres i de les mateixes institucions, a favor de les famílies que no tenen recursos per accedir al mercat lliure d'habitatge».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa 4 dies


Titulitzacions?
Quina cosa són les titulitzacions?
Les titulitzacions de hipotèques són un procediment on el bancs agrupen paquets de crèdits i los cedeixen a un fons de titulització que els ven a inversors com a bons negociables a los mercats.

La titulització suposa la transmisió dels drets dels crèdits a los bonistes.
En canvi, són les entitats financeres (els bancs) les que realitzen les demandes quan se produeix un impagament.
En resum, "els bancs no poden reclamar un deute perque se han venut els títols hipotecaris i ja no són els legítims creditors. No són els titulars".

Qui són els titulars?
L'any 1992 començaren les titulitzacions a l'estat espanyol. L'any 2008 la bimbolla esclatava, però bancs i caixes cediren a los fons de titulitzacions prop de 140.000 milions de euros.

Els bancs són només els administradors dels cobradors del préstec.
El titular del bo pot reclamar el deute?
La resposta ès: sí, però qui ès?

La immensa majoria de les hipoteques vives (vuit milions) i les de les 800.000 execucions hipotecàries realitzades des del 2007 han estat titulitzades.

"Hipotecados Activos", una associació paral·lela a la PAH prepara un model de demanda de nul·litat de la execució hipotecària per els 600.000 propietaris que tenien una hipoteca titulitzada i han perdut la casa. I un altre model de demanda per sol·licitar la revisió de vuit milions de hipoteques vives que estiguin titulitzades.

Dos camins:
1. Fer servir l'arguments de les titulitzacions?
2. Demanar la dació en pagament?

Valoració:0menosmas
Per Frncament, fa 4 dies

Haurien de treballar un poc més en aquest sentit. Però la culpa dels desnonaments és de la dreta i de les polítiques neoliberals, no del Govern. I també de l´espoli fiscal al que ens sotmet el govern d´ Espanya.

Valoració:-1menosmas
Per de cajón, fa 5 dies

No es lo mismo predicar que dar trigo.

Cuando se está en la oposición se promete el oro y el moro, pero cuando se toca sobre y moqueta, no hay moro ni mucho menos, oro.

Creed y se os dará. Pero no se dice qué.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris