Partly cloudy
  • Màx: 30°
  • Mín: 16°
24°

El GOB no vota a favor del Pla d'inversions de l'impost turístic perquè té per objectiu l'increment de turistes

24132

La Comissió per a l'Impuls del Turisme Sostenible ha aprovat aquest dilluns el pla anual de l'impost del turisme sostenible 2016.

20-04-2016

Aquest dilluns ha tengut lloc el Ple de la Comissió que havia d'aprovar el Pla anual d'inversions de l'impost de turisme sostenible proposat pel Govern. A la reunió de la comissió permanent de la setmana passada el GOB hi votà en contra perquè «considera un risc que, d'acord amb el que hem defensat des de que es va posar damunt la taula aquest impost hauria de servir per rebaixar el vector de pressió socio-ambiental derivat de l'allau de turistes, és a dir, rebaixar el nombre de turistes».

Aquest dilluns, el GOB ha insistit en aquesta línia i ha aconseguit que el Pla reflecteixi que els projectes a finançar siguin exclusivament per a recuperar els recursos, optimitzar i millorar les infraestructures existents que presenten problemes ambientals greus (abocament d'aigües mal depurades a espais naturals protegits com s'Albufera) fer front al dèficit hídric, optimitzar l'ús d'aigua i recuperar els aqüífers, etc.

Tanmateix però, el GOB discrepa amb altres línies que preveu el Pla i que, tal i com ja reflectia la llei, «preveuen finançar projectes per a desestacionalitzar o diversificar el producte turístic, augmentant la pressió turística que acabaran partint aquestes illes que ja no només es viurà en temporada alta».

#SenseLímitsNoHiHaFutur

En aquest sentit, el GOB recorda que la societat civil, ha impulsat un manifest en el que ja hi ha adherides més de 1.500 persones que «reclama precisament posar límits a la situació que patim». «Aquest manifest l'impulsen desenes de persones de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, que volen fer pública la seva preocupació per la situació ecològica i social a les Illes, després d'un estiu rècord en massificació turística en que s'han encès totes les alarmes i han propiciat el debat sobre la necessitat de posar límits a la situació actual i excepcional que pateixen les Illes», ha recordat el GOB

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Quin glop, fa 9 dies

Jo era del GOB i me vaig donar de baixa. Ja són massa les coincidències amb el gran capital:
- Amb els hotelers contra l'ecotaxa
- Amb els hotelers contra el lloguer vacacional
- Amb Endesa per s'albufera...
Aqui "huele a chamusquina" que diríem...

Valoració:1menosmas
Per M, fa 10 dies

Fa més de trenta anys que soc del GOB, però si comencen a fer beneitures que favoreixen a la dreta, me donaré de baixa i me faré d'una altra associació ecologista. Així de clar.

Valoració:3menosmas
Per Pere Mateu, fa 10 dies

Els hotelers estan que no s'ho creuen. Estaven contra les cordes i el GOB els està donant un glòbus d'oxígen que no s'esperaven.

Està molt bé ser crític però no ens enganem, faci el que faci el Govern hi estaran en contra (veurem quan governi el PP).

Veig molta figurera i poques ganes de canvi real. Basta sentir na Margalida Ramis quan parla: "estic indignadíssima" i alres perles egocèntriques. Mallorca no ets tu Margalida, mal et pesi.

És una llàstima veure com el GOB s'ha convertit en un satèl·lit de la CUP

Valoració:5menosmas
Per Coneixement!, fa 11 dies

Soc del GOB com moltes persones que escriuen per aquí i voldria dir, que està bé que es critiqui el que no està bé del Govern progressista, però que s´ha d´anar alerta a donar-li massa canya, perquè també es troba amb les mans fermades i fa tot el que pot. I com diu una altra persona més a baix," la cinquena columna del PP vestida de verd, aprofita per atacar" i se diu, se murmura, que aquests de la Dreta, volen intentar treure defora l´actual Govern, per a posar-s´hi ells.
Jo supòs que a CAP ecologista, ni del GOB ni de cap altre associació, li fa cap il.lusió que tornin aqueixos depredadors, especuladors, lladres i dèspotes i que s´aprofitin de les seves (nostres) reivindicacions, per tornar al poder i acabar de matar a Mallorca en tots els sentits,
Coneixement i amb bones, i a això també ho hauríeu d´haver preguntat, com preguntàveu fa anys el que consideràveu important als vostres socis.

Valoració:6menosmas
Per Peperros Hotelers, fa 11 dies

1. ELS HOTELERS SÓN ENEMICS DE LES ILLES BALEARS, volen explotar-la i no contribuïr a mantenir-la.

2. En Bielet no ha fet una ecotaxa, per tant estàs sol.
Volia contentar a tothom, hi has perdut als teus.

Les coses estan igual que amb el PP, ha passat un any
Pitjor mediambientalment, immigració, llengua, patrimoni, ...

Valoració:-4menosmas
Per nofret, fa 11 dies

La cinquena columna del PP, vestida de verd, ataca de nou. Ja varen aconseguir fer ull el primer pacte de progrés i ara ho faran una altra vegada. I després es diran salvapàtries. Quins bons aliats tenen els hotelers.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris