Partly cloudy skies
  • Màx: 28°
  • Mín: 18°
26°

EU denuncia que durant un sopar organitzat pel president del Mallorca es va donar un «tracte vexatori cap a les dones»

24104

El president del Mallorca, Monti Galmés.

17-09-2016 | UH

Esquerra Unida de les Illes Balears (EU) ha denunciat un «tracte vexatori cap a les dones» a un sopar del Reial Mallorca. El partit ha explicat que dissabte passat dia 10,en el Club de Golf Vall d´Or, va tenir lloc el lliurament de trofeus del XXVIII Torneig Robinson Classic.

Segons EU, en l'acte organitzat pel president del Mallorca, Monti Galmés i just abans de la subhasta benèfica per a recaptar fons per a la Fundació Rafa Nadal, «va aparèixer una dona coberta de xocolata i servida com a postres sobre la taula com si fóra part de l'àgape».

Tracte vexatori i degradant

EU ha considerat el fet «una pràctica absolutament degradant i vexatòria en la qual cerca convertir la figura de la dona en objecte, alimentant així la cultura masclista i patriarcal, la mateixa que mata a desenes de dones cada any».

El partit ha recordat que recentment «s'ha aprovat una llei d'igualtat que obliga a fer un bon ús de la imatge de la dona, i exigeix una rectificació pública dels organitzadors, apostant al seu torn per mecanismes en la llei que permeten sancionar amb duresa el tracte vexatori cap a les dones, impensables en una societat igualitària».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per bart, fa 6 dies

Fou la Fundación Rafa Nadal qui organitzà la xocolatada.

Vos heu equivocat de foto
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQIKxLMXo0hP3fBaRI5UMjYTKWRrbYKk-pJxVkX-nmP4bEKAe-D

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa 9 dies


O sia, in dubio pro reo.

Entesos, d'acord.

Però no trobau que és massa fàcil de trobar excuses per a aquesta senyora? Havia de mester els doblers, deis. Tanta de gent hi ha que ha de mester doblers i se'n surt sense haver-se de deixar untar de xocolata...

Jo, de jove, moltes vegades vaig haver de mester doblers i mai no em vaig deixar enxocolatar, ni vaig vendre el meu cos: vull dir que mai no em vaig deixar encular ni vaig practicar cap fel·lació a ningú. Vaig trobar altres sortides que em varen costar esforços enormes, però sempre sense abdicar de la meva dignitat.

Com així, aquesta tendència a trobar sempre excuses per a segons qui, i a arrossegar pel fang segons qui altre?

És massa fàcil

Valoració:-2menosmas
Per Si, fa 9 dies

A lo millor, necessitava els doblers per ajudar a la seva família i se va haver de menjar l'orgull.

Valoració:-1menosmas
Per spainispain, fa 9 dies

Però en aquell momento no representava al Mallorca, sino a Rafa Nadal...
canviau la foto

Valoració:2menosmas
Per Salvador, fa 9 dies

Sr.Tià : La Sra. accedió a ser chocolatada porque le pagaron lo suficiente por ello.Es muy lamentable, pero los valores humanos se han perdido y lo siento; posiblemente necesitaba el dinero que le dieron.

Valoració:2menosmas
Per Tià, fa 9 dies

Molt mal fet. Feis molt ben fet de denunciar-ho. Jo ho denuncii aquí mateix i ho denunciaré a altres bandes. Ho consider un insult a tots nosaltres, persones humanes.

Ara, com així, aquella senyora es prestà a esser enxocolatada? No teniu cap crítica per a ella?

Valoració:-2menosmas
Per Ves al diari del "Sirculo"!, fa 10 dies

Se diu "TORN", tros d´analfabet. TORN, i no "turno".

Valoració:11menosmas
Per Joan Xisco, fa 10 dies

Ja tridava molt en sorti es beneit de turno...

Valoració:-7menosmas
Per arg, fa 10 dies

1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:5menosmas
Per Joan Xisco, fa 10 dies

Estic segur que si ho hagués fet el Barsa no haguessin dit res...això és el pancatalanisme de sa nostra terra

Valoració:-14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris