Partly cloudy skies
  • Màx: 28°
  • Mín: 18°
19°

MÉS per Menorca vol que s’incorpori el requisit de català a les places per a policies locals

24088

Nel Martí, portaveu de MÉS per Menorca.

17-09-2016 | Arxiu

MÉS per Menorca es mostra «sorprès i dolgut» per les reiterades convocatòries en els quals no es dóna compliment al mandat legislatiu d'incorporar el requisit de català per a ser treballador públic, independentment de si afecta a la funció pública o a ens del sector instrumental (per al qual s'està tramitant actualment un decret de desenvolupament). "El mandat era clar i inequívoc: la llengua pròpia de la Comunitat Autònoma ha de funcionar com a requisit en tot l'àmbit de les administracions autonòmiques", ha assegurat Nel Martí.

Aquesta declaració de MÉS per Menorca ve arran de la Resolució de la presidenta de l’Escola Balear d’Administració Pública per la qual s’aproven la convocatòria i les bases que han de regir el procés selectiu per dur a terme el Curs bàsic de capacitació per a l’accés a la policia local (39a promoció), publicada aquest dissabte al BOIB.

Per al portaveu del grup parlamentari MÉS per Menorca, de res haurà servit canviar la Llei de Funció Pública i recuperar la DG de Política Lingüística, si la resta del Govern -totes les conselleries- «no actuen en la mateixa direcció i donant compliment al mandat del Parlament». En aquest sentit Martí demana al Govern que «rectifiqui i que totes les conselleries facin remin en el mateix sentit de fer del català una llengua d'ús preferent en l'administració».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ,,,,,,,,, fa 9 dies

No mos basta que siguin bons en la seva feina,vull ser atès en la meua llengüa,sinó que el seu jornal el paguin els castellans.

Valoració:-1menosmas
Per IB3 en català!, fa 10 dies

15h 30', 19-9-2016: IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:2menosmas
Per Arnau Sorell, fa 10 dies

MÈRIT, NO REQUISIT. Ets ciutadans voelm es millors metges, es millors professors i es millors municipals. No mos basta que sapiguen català estàndar.
Ademés, per exemple, de poc li servirà a un menorquí trobar-se amb un municipal andalús que sap català estàndar i ell li ralla amb PLA.

Valoració:-11menosmas
Per Tià, fa 10 dies


O sia que n'hi ha que pretenen que, als funcionaris venguts de fora, els parlem com ells volen que els parlem i, a damunt, els diguem "Sí, bwana".

Podeu esperar d'asseguts. Sou uns errats de comptes.

Valoració:12menosmas
Per Robert Rodés, fa 10 dies

Normal, és a la gent de la terra a qui s´ha de servir, no pas només als forasters.

Valoració:20menosmas
Per Emigrante, fa 10 dies

Si. Obliguemos a los ciudadanos.


Y al que no quiera, exilio.

Valoració:-3menosmas
Per És el mínim, fa 11 dies

Clar que si que ha de ser obligatori! És que si no parlen la nostra llengua, dóna la impressió de que son com els altres dos cossos policials, en quant al tracte cap a la gent d´aquí. I ja no dic res més, tothom que me vulgui entendre m´entendrà.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris