Noves Generacions del PP de Palma ha criticat la «regressió» en matèria lingüística en l'inici de l'actual curs escolar, amb una «dràstica» reducció dels continguts en anglès i la creació de «traves que, en la pràctica, impossibiliten als pares la lliure elecció de llengua en el primer ensenyament».
En un comunicat, l'organització juvenil ha recriminat que «es tracta d'un retorn al passat en perjudici de les oportunitats dels nostres estudiants i a contracorrent de la normalitat europea». De la mateixa manera, lamenta l'autorització de llibres de text amb contingut polític.
A aquesta polèmica, afegeixen des de NNGG, se suma la retallada en assistents per a nins amb necessitats especials, la «incertesa» dels interins i «la tornada a la immersió» lingüística.
Arran de la «polèmica» per un llibre de text autoritzat per la Conselleria d'Educació «en el qual es critica obertament la gestió de la passada legislatura i s'enalteix a l'actual govern», l'organització fa un balanç «negatiu i molt crític» de l'inici de curs en els col·legis de Palma.
Uns col·legis «afectats com en la resta d'illes per la improvisació i unes formes que deixen en evidència que el consens és només una postura que acaba quan s'apaguen els focus».
Els joves del PP de Palma han destacat que, «a més de la politització dels continguts, ens preocupa la insensibilitat de la Conselleria amb la reducció dels assistents per a alumnes amb necessitats especials, amb excuses que freguen l'insult», en referència al director general d'Innovació, Jaume Ribas, que «justifica la retallada a evitar la dependència dels alumnes d'aquests recursos».
Per a l'organització es tracta «d'unes declaracions impròpies de la mateixa esquerra que enarbora la bandera de la igualtat d'oportunitats, però que la nega amb falses excuses en la gestió».
Finalment, els joves del PP han demanat al conseller Martí March i a la regidora d'Educació, Susana Moll, «una millor coordinació en la millora de les infraestructures educatives de Palma per evitar que centres de la ciutat comencin el curs en barracons».
«L'educació hauria de ser una mica més que un eslògan que l'esquerra treu del calaix en les campanyes electorals per tornar a amagar-lo una vegada són a les institucions», han conclòs.
15h 30', 19-9-2016: IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.