nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
20°

Desestimat el recurs d’apel·lació de Katiana Vicens

L'Audiència provincial de Palma ha desestimat el recurs d’apel·lació interposat per la Fiscalia, que acusava la secretària general de CCOO, Katiana Vicens, per un delicte contra el drets dels treballadors en aplicació de l’article 315.3 del Codi Penal i pel qual li demanava una pena de quatre anys i mig de presó.

La sentència dictada per la secció segona de l’Audiència Provincial de Palma, a dia nou de març de dos mil quinze, decideix desestimar el recurs d’apel·lació interposat per la Fiscalia, que acusava la secretària general de CCOO, Katiana Vicens.

D’altra banda, l'Audiència de Palma també ha denegat el recurs presentat per Katiana Vicens en què es demanava que se li revocàs la condemna per danys i coaccions.

En una primera valoració, la secretària general de CCOO afirma que és “una sentència esperada” perquè hi havia recurs de part de la defensa i de part de la fiscalia, i “era esperat que l’Audiència no admetés els dos recursos, en una espècie de solució salomònica, cosa que no em satisfà perquè em reconec innocent”.

A partir d’ara, Katiana Vicens assegura que està valorant la possibilitat de “demanar l’empara al Tribunal Constitucional i, si fa falta, també hi ha la possibilitat d’acudir al Tribunal de Drets humans d’Estrasburg”.

Per la secretària general de CCOO, la qüestió de fons de la decisió judicial segueixen sent els drets sindicals. “Venim dient que no es pot criminalitzar l’exercici al dret a vaga i per tant tot el que fa referència a aquest dret hauria de sortir de l’òrbita del Codi Penal i de la criminalització quan no hi ha fets greus”, assenyala. I sosté que si qualcú anàs a rompre un vidre d’un autobús qualsevol dia, “les repercussions no serien judicialment tan severes com si fos un dia en què s’ha convocat una vaga general. Per tant, crec que es pot mantenir que estam davant un atac a l’exercici del dret de vaga i defensarem fins al darrer moment que no es pot criminalitzar com s’està fent en aquest país”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 9 anys

I absolen torturadors, pero en canvi a Katiana la condemnen a presó per una falta que no ha comés, perque cap dona, ni tampoc la majoria d' homes, ténen força per rebassar la lluna d' un autobús.

Valoració:4menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 9 anys

Es carreguen Ses Fontanelles i no passa res. Exerceixes el dret de vaga i ets sancionada. Original democràcia.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente