Partly Cloudy
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
29°
6568
Actualitat»Balears #Gob#VoltaMallorca

Un vaixell de vela voltarà Mallorca en defensa del mar i la costa

M.R.P. | 27 juliol 2014

El GOB ha presentat aquest dissabte el nou projecte 'Volta a Mallorca'. La iniciativa, organitzada per Giacomo de Stefano, David Oliver i l'entitat ecologista, consisteix a recórrer l'illa amb una embarcació de vela per defensar la costa i la Mediterrània. El llaüt de vela, anomenat Nova Catalina, sortirà avui diumenge de Cala Gamba.

6578
Actualitat»Balears #somUIB

Una investigadora de la UIB elabora una guia per ensenyar els infants a mirar la TV

dBalears | 28 juliol 2014

Una investigadora de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha presentat una guia per ensenyar els infants a mirar la televisió amb “ulls crítics”. Es tracta d'una tesi doctoral, elaborada per Mar Comín Oliver, amb el títol La televisió no és Mary Poppins. La recerca ha estat dirigida per Adolfina Pérez i Jesús Salinas.

6580
Actualitat»Balears #llengua#IEC

L'IEC crea un nou espai web de correcció lingüística

Miquel Ripoll | 28 juliol 2014

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) acaba d'habilitar un nou espai web de correcció lingüística. La plataforma, anomenada Criteria, inclou diferents eines per a la correcció i traducció de textos. També s'hi troben indicacions lingüístiques per els usos de majúscules i minúscules o la traducció de noms propis a altres llengües.

6592
Actualitat»Balears #Eivissa#batliaEivissa

Marí i tres regidors d'Eivissa obeeixen Bauzá i dimiteixen

Agències/dB | 29 juliol 2014

Pilar Marí ha anunciat aquest dilluns la seva dimissió com a batlessa de l'Ajuntament d'Eivissa. Així mateix, han renunciat als seus càrrecs els edils Rai Prats, Juan Mayans i Alejandro Marí.

6608
Actualitat»Balears #tricentenari#caiac

Una travessa en caiac homenatja l'ajuda mallorquina a Barcelona en la desfeta de 1714

Antoni Agüera | 29 juliol 2014
Conta la història que sense l'ajuda dels voluntaris mallorquins, Barcelona no hauria pogut suportar tant temps les envestides borbòniques en el marc de la Guerra de Successió de 1714. Tot aquell suport no s'esborrà, i ara, pocs mesos abans del Tricentenari de l'infaust Onze de Setembre, voluntaris de l'agrupació excursionista "Catalunya" volen arribar en caiac des de la cala Sant Vicenç de Pollença fins a aigües principatines.
6688
Actualitat»Balears

Els reis espanyols rebran a Palma estudiants i empresaris

dBalears | 31 juliol 2014

Els reis espanyols, Felip VI i Letícia, rebran el pròxim 7 d'agost a partir de les 21 hores al Palau de l'Almudaina els tres estudiants amb les millors notes de la Selectivitat, així com a destacats empresaris de les Illes. En total estan convidades més de 200 persones de la societat balear.